«Lagerbäck er mannen som kan få resultater og banke inn litt ydmykhet i korridorene på Ullevaal»

Fredagskvelden reddet helgen for NFF-lederne. Endelig noe annet å snakke om enn problemer. Nå venter Tyskland.

Lars Lagerbäck har vist oss at han er rett mann for norsk fotball, mener Ola Bernhus.
Publisert: Publisert:
Lars Lagerbäck har vist oss at han er rett mann for norsk fotball, mener Ola Bernhus.
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Denne gangen møter vi tyskerne i en hyggelig stemning. Norge har vunnet en kamp igjen etter et spill som dessuten fikk oss til å glemme å se på klokken.

På forhånd var Aserbajdsjan et lag omtrent på samme nivå som Norge. Men Lars Lagerbäck mønstret en gjeng som var bedre enn motstanderen i omtrent alt – intensitet, ferdigheter, samspill, variasjon, tempo, seiersvilje.

I Stuttgart mandag kveld er Norge det laget som skal slås, like selvfølgelig som Norge slo Aserbajdsjan.

Les også

Seieren som betydde enormt mye: - Vi har vært så langt nede

Hvem vet?

Ingen venter at det norske laget skal true Tyskland. Men det er heller ikke nødvendig å bli like rundspilt som på Ullevaal i den første kampen.

Og Tsjekkia holdt på å lure tyskerne for poeng fredag. Tsjekkerne klarte bare uavgjort mot Norge tidligere i sommer, så hvem vet? Ligger det ikke en overraskelse på lur her?

Slik kan praten gå denne helgen. Om et norsk lag som begynner å ligne noe, om enkeltspillere som står frem på en ny måte og byr på seg selv, om en landslagssjef som nyter tillit og har en naturlig autoritet.

Les også

Mannen Norge kan bygge fremtiden rundt

Applaus

Det er i hvert fall moro å snakke om et norsk herrelandslag som bobler litt, og som ble klappet av Ullevaal stadion fredag kveld.

Antagelig sto de øverste toppene i Norges Fotballforbund og klappet ekstra kraftig.

De trenger en mental avlastning etter alt de har slitt med.

Så sent som torsdag stilte de opp for pressen – president Svendsen, generalsekretær Bjerketvedt, toppfotballsjef Semb og kvinnetrener Sjögren – for å sable ned en 22-årig spiller som ikke vil være med på landslaget lenger.

Det var en merkelig seanse. Dessuten ødeleggende for dem selv. Hvorfor måtte de, som har all makt, ha det siste ord?

Les også

Joshua King var banens beste. Men Lagerbäck kritiserer ham for én ting.

Takhøyde?

Hegerberg har klaget på manglende takhøyde i kvinnelandslaget.

Nå viste NFF-ledelsen så tydelig som mulig at Hegerberg har et poeng. Når de innkaller pressen for å fortelle at spilleren tar feil og de har rett, er mye sagt, både om høyde under taket og selvtilfredshet.

Generalsekretær Pål Bjerketvedt sa bare det han måtte, nemlig at takhøyden på kvinnelandslaget er stor nok. Ellers ville han dolket landslagstrener Sjögren og toppfotballsjef Semb i ryggen. Men da toppfotballsjef Nils Johan Semb – tydelig irritert – fulgte opp med et angrep på den 22-årige spilleren for at hun hadde tillatt seg å kritisere, uten å være helt konkret, da var det lett å oppsummere møtet.

Landslagsledelsen har ikke gjort noen feil. Forberedelsene til EM har vært god nok, alle spillere har full frihet til å si sin mening, ingenting er å kritisere.

Så får vi håpe at det samme etter hvert kan sies om herrelandslaget etter hvert. Alt er perfekt, ingen skal kunne kritiseres for noe.

Men da håper vi det har bakgrunn i fremgang og sterke resultater.

Rutinerte og jordnære Lars Lagerbäck er mannen som kan klare dette, både å få resultater på banen og banke inn litt ydmykhet i korridorene på Ullevaal.

Hør Fjørtoft røpe hemmeligheter fra 90-tallets suksesslandslag, rådene til Hegerberg og NFF og Lagerbäcks prosjekt:

Publisert: