Champions League-plassen kan ryke for nummer fire i Premier League

Engelsk Europa-suksess kan sette en stopper for at laget som blir nummer fire i Premier League får spille Champions League neste sesong.

Det er ikke sikkert 4.-plassen i Premier League får spille Champions League neste sesong. Det kan skje dersom de engelske lagene vinner både Europa League og Champions League.
 • ole.henrik.tveten@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Årets Premier League-tittel går enten til Manchester City eller Liverpool. Den saken ser ut til å være klar, selv åtte runder før slutt.

Normalt skal alle topp-fire lagene spille Champions League neste sesong, men det trenger nødvendigvis ikke bli sånn denne sesongen.

Per dags dato kjemper Tottenham, Manchester United, Chelsea og Arsenal om de to siste topp fire-plassene. Men etter at Tottenham og Manchester United tok seg videre til Champions Leagues kvartfinale, samtidig som Arsenal og Chelsea fortsatt henger med i Europa League, melder det seg et scenario som utelukker Champions League-spill for fjerdeplassen. Det skriver Sky Sports.

Vinneren av Champions League er direkte kvalifisert til neste turnering, uansett hvilken plass de ender på i serien. Den store gulroten for vinneren av Europa League er en plass i Champions League.

 • FÅTT MED DEG DENNE? Solskjær fintet seg unna spørsmålet, men de engelske journalistene nektet å gi seg

Skulle disse lagene for eksempel bli Manchester United og Arsenal, samtidig som de havner utenfor topp fire, er det kun tre ledige plasser fra serien som får innpass i Europas gjeveste turnering.

Uansett om man finner scenarioet sannsynlig eller ikke, en nasjon kan maksimalt ha fem lag med i Champions League, og de resterende plassene vil i så fall gå til nummer en til tre i serien.

Så skulle Ole Gunnar Solskjær ende utenfor topp fire i serien, men vinne Champions League – samtidig som Arsenal eller Chelsea også havner utenfor topp fire, men vinner Europa League, må fjerdeplassen bite i det sure eplet.

Arsenals sjanse til å vinne Europa League ble mindre etter 1-3-tapet borte for Rennes torsdag. Chelsea vant 3-0 i sin første kamp i åttedelsfinalen og tok et langt steg mot kvartfinale.

Tottenham husker med gru tilbake til 2012 da de endte på fjerdeplass, men likevel måtte spille i Europa League etter at Chelsea, som ble nummer seks, vant Champions League.

For uansett hvem som vinner Premier League, Champions League, Europa League, FA Cupen eller ligacupen – England har kun sju plasser til å representere i europeiske turneringer, og det er maksimalt fem ledige plasser i Champions League.

(©NTB)

Publisert:
 1. Premier League
 2. Champions League
 3. Ole Gunnar Solskjær
 4. Manchester United
 5. Chelsea FC

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22006066
2Arsenal22006246
3Brentford21106244
4Tottenham Hotspur21106334
5Newcastle United21102024
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Farevarsel om mer lyn i løpet av dagen

 2. Byfjordtunnelen var stengt på grunn av gjenstand i veibanen

 3. Skiforbundet vil gjennomgå retningslinjene for rulleski etter dødsulykken i Strand

 4. Oljearbeiderforbund trekker seg fra Arendalsuka

 5. Åpner nye E 39 mellom Mandal og Kristiansand i starten av november

 6. Fire unge menn tiltalt for kidnapping og ran