Rosenborg sprudlet da de jaktet gull: Helland-dobbel senket Odd

Rosenborg leverte festfotball i perioder av kampen mot Odd. Pål André Helland scoret to mål. Mike Jensen ett.

Publisert: Publisert:
 • Anne-Marit Dahl
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Rosenborg – Odd 3–1 (1–0)

Etter dager med utenomsportslig fokus, var det fotballferdighetene til Rosenborg som det handlet om på Lerkendal mot Odd. Anført av en sprudlende Pål André Helland ble Odd til tider utspilt av Rini Coolens menn.

– Det var forhåpentligvis en artig fotballkamp i dag, sa André Hansen da han ble intervjuet på indre bane like etter kampslutt.

Og responsen fra publikum tydet på akkurat det. For smilet og spillegleden var tilbake hos RBK–spillerne, og det var et entusiastisk hjemmelag som til slutt ga publikum tre mål å juble for.

1–0: Skadeplagede Pål-André Helland scoret to mål mot Odd søndag. Her sette han inn sitt første for kvelden. Foto: Rune Petter Ness

Les også

RBK har ikke planlagt gullfeiring: – Vi er ikke seriemestere søndag

Rini Coolen valgte å fortsette med nesten det samme mannskapet som avgjorde semifinalen mot Start onsdag offensivt. Både Alexander Søderlund og Pål-André Helland var i startoppstillingen mot Odd.

Helland-dobbel

Men det var Odd som var nærmest scoring de første fem minuttene. André Hansens beinparade på Jone Samuelsens avslutning like utenfor femmeteren forhindret gjestene fra å ta ledelsen i åpningsminuttene.

Rini Coolen var ikke fornøyd med det lagets presterte i førsteomgangen av onsdagens semifinale i cupen. Søndag var Odd motstander og Coolen kunne sikre RBK klubbens 26. seriemesterskap hvis resultatene i denne tredje siste serierunden gikk Rosenborgs vei. Foto: Rune Petter Ness

Les også

Disse skal sørge for at RBK tar et langt steg mot seriegull

Deretter kviknet hjemmelaget til og viste hvem som er sjef på Lerkendal.

Pål-André Helland var frisk i den ene omgangen han spilte mot Start onsdag, og i det 20. minuttet mot Odd var han nær ved å sende Rosenborg i ledelsen da han skjøt hardt og velplassert fra like utenfor sekstenmeteren. Men dessverre for hjemmefansen vartet Sondre Rossbach i Odd-målet opp med en god redning.

Men Helland hadde ingen plan om å gi seg med det ene forsøket. I kampens 40. minutt fant Birger Melings innlegg Nicklas Bendtner i feltet. Ballen havnet til slutt hos Helland, som dempet ballen på brystet og dundret ballen bak Odd-keeperen.

Jubelen steg på Lerkendal, mens en strålende fornøyd Helland feiret 1–0-målet sammen med lagkameratene.

Reginiussen-smell

Få minutter etterpå sank stemningen noen hakk da Tore Reginiussen måtte hinke av banen, men det gikk et lettelsens sukk gjennom tribunen da RBKs forsvarsklippe kom ut på banen igjen før dommer Tom Harald Hagen sendte lagene til pause.

Fredag var Nicklas Bendtner i retten i København. Søndag var han i Rini Coolens startoppstilling mot Odd og leverte en solid kamp Foto: Rune Petter Ness

Tore Reginiussen fikk seg en smell like før pause. Han ble erstattet av Besim Serbecic etter hvilen. Foto: Rune Petter Ness

Reginiussen måtte imidlertid si takk for seg etter førsteomgangen, og i 2. omgang ble han erstattet av Besim Serbecic.

Etter hvilen tok det bare 11 minutter for Rosenborg å doble ledelsen. Kaptein Mike Jensen nølte ikke da han fikk muligheten innenfor 16-meteren og kunne juble for Rosenborgs andre mål denne kvelden.

Les også

DIREKTE: Brann må vinne for å holde liv i gulldrømmen

Nær redusering

At Espen Ruud utlignet for bortelaget på det som var lagets andre mulighet denne kvelden i det 60. minutt, ødela ikke for Rosenborg. De gikk rett i angrep, og Pål-André Helland, som ikke hadde scoret i serien siden 3–0- seieren over Vålerenga 24. juni, ble plutselig tomålsscorer med fulltrefferen i det 61. minutt.

Derfra og ut kontrollerte Rosenborg kampen, selv om gjestene var nære ved å redusere ved et par anledninger i sluttminuttene.

Det klarte de imidlertid ikke, og 13983 tilskuere fikk seg en real opptur på Lerkendal denne novemberkvelden. De fikk blant annet se Erlend Dahl Reitan imponere på høyrebacken og André Hansen gjøre nok en god kamp mellom stengene.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19172067204753
2Rosenborg19105436201635
3Odd1911263628835
4Molde19111746232334
5Vålerenga199552926332
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. – Et slag under beltestedet fra Høie

 2. Etter 19 år med dårlige vaner, har Ole Klemetsen fått nok. Nå starter han på et nytt prosjekt.

 3. Tina Bru sitt nye hus på Stokka må ligne på et uthus

 4. Lye-saken: Politiet tror de vil finne gutten på steinen

 5. Finansministeren: Ja til julebord på gavekort

 6. Geir Lippestad blir frontfigur i nytt sentrumsparti

 1. Pål André Helland
 2. Rosenborg BK
 3. Eliteserien
 4. Odds BK