Norske profiler rammet: Nye smittevernregler satte stopper for sykkelritt

Arrangørene av verdenstourritet i Belgia og Nederland har avlyst onsdagens tempoetappe i nederlandske Vlissingen på grunn av skjerpede koronaregler.

Det blir ingen kjøring for Amund Grøndahl Jansen i verdenstourrittet i Belgia og Nederland onsdag.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det er flere sykkelnettsider som melder dette, blant annet Cyclingnews.com og Feltet.dk. Flere norske syklister, blant andre Edvald Boasson Hagen, Rasmus Fossum Tiller, Amund Grøndahl Jansen og Sven Erik Bystrøm, er med i rittet.

På grunn av økende virussmitte er koronarestriksjonene skjerpet i Nederland, og det blir det ingen kjøring i treskolandet. Blant annet frarådes reiser som ikke er nødvendig mellom storbyene Haag, Amsterdam og Rotterdam.

 • LEST DENNE? Norsk syklist legger opp - 26 år gammel

Den andre etappen skulle vært en tempoetappe i Vlissingen. Avgjørelsen er tatt i samarbeid med lokale myndigheter i områdene Sittard-Geleen, Terneuzen og Vlissingen.

– Det var en vanskelig, men en nødvendig avgjørelse å ta for å forebygge virusspredning, sa borgermesteren i Vlissingen, Bas van den Tillaar, til nederlandske Limburger.nl.

Ytterligere en etappe skulle gått i Nederland og det er fredagens 4. etappe fra Riemst i Belgia til Sittard-Geleen. Etappen blir trolig flyttet eller avlyst helt.

Avgjørelsen sår nå tvil om klassikeren Amstel Gold Race i Nederland kan kjøres som planlagt 10. oktober.

Publisert:
 1. Sven Erik Bystrøm
 2. Amund Grøndahl Jansen
 3. Sykkel

Mest lest akkurat nå

 1. Denne hekken kan koste 1000 kroner dagen

 2. Navn på omkommet frigitt etter båtulykke

 3. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

 4. – Har ikke lyst til å miste noen jeg er glad i

 5. Oilers-sjefen hyller matchvinneren: – Veldig kjekt at det lykkes for ham

 6. Tenåring uten førerkort krasjet i busskur