Maktdemonstrasjon fra City: Kontret Chelsea i senk

(Chelsea – Manchester City 1–3) Manchester City tok kommando fra start og sørget for å forlenge Chelseas dårlige rekke.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Forrige gang Manchester City spilte borte mot Stamford Bridge, var det Chelsea som tok seieren - en seier som sikret ligagullet for Liverpool. Søndag kveld var det en helt annen utgave som rundspilte et tafatt Chelsea-lag og til slutt vant 3–1.

Med tre strake seirer har Manchester City for alvor meldt seg på i kampen om å vinne Premier League denne sesongen. Søndagens seier var en ren maktdemonstrasjon fra start til slutt, hvor Kevin De Bruyne igjen spilte en sentral rolle.

Belgieren var involvert i alle de tre scoringene og fikk selv æren å av sette inn kampens tredje mål - hans fjerde mål mot Chelsea i Premier League etter at han forlot London-klubben i 2014.

Manchester City var så suverene at kommentator Peter Drury etter en klarering i andre omgang, sarkastisk kommenterte at «Chelsea hadde sitt første touch på ballen siden forrige tirsdag».

Seieren gjør at City nå er oppe på femteplass, fire poeng bak Liverpool og Manchester United på topp av tabellen. Manchester City har spilt én kamp mindre enn begge rivalene og har med det virkelig heng på teten i Premier League.

– I årene vi vant Premier League, så vant vi disse store kampene. Det er veldig viktig. Det er litt annerledes i år, siden alle avgir en del poeng. Vi hadde en dårlig start, men har kommet litt tilbake nå etter noen gode kamper, sier Kevin De Bruyne til Sky Sports etter kampen.

FULL KONTROLL: Manchester City ledet 3–0 allerede til pause.

For Chelsea har det vært langt tyngre de siste ukene. I løpet av klubbens seks siste kamper i Premier League har det blitt fire tap, én seier og én uavgjort - kun fire poeng.

Chelsea ligger nå nede på åttendeplass i Premier League, syv poeng bak ligaleder Liverpool. London-laget har i tillegg også spilt én kamp mer enn Liverpool.

Manchester City startet sesongen tregt, men de siste ukene har de lyseblå fra Manchester virkelig fått opp farten. Med søndagens seier er de nå ubeseiret i sine elleve siste kamper i alle turneringer og i løpet av de elleve kampene har de kun sluppet inn tre mål. I løpet av de samme kampene har de selv scoret 22 mål.

Flere City-spillere har de siste ukene testet positivt for covid-19, noe som gjorde at Pep Guardiola blant annet valgte å starte med Zack Steffen i mål og med Kevin De Bruyne som «spiss» i kveldens kamp.

Selv uten en ren spiss imponerte Manchester City stort offensivt, spesielt med noen strålende kontringer og gode løp fra midtbanespillerne.

SENTRAL: Kevin De Bruyne serverte Phil Foden i forbindelse med Citys andre mål.
Les også

Akademikere reagerer på Cavanis utestengelse: – En grov urettferdighet

Ilkay Gündogan satte inn 1–0 med et fint skudd fra 16 meter etter 17 minutter og bare tre minutter senere doblet Phil Foden etter et strålende innlegg fra De Bruyne.

Belgieren inntok selv rollen som målscorer da City la på til 3–0 etter 35 minutter. Raheem Sterling ble først spilt gjennom av De Bruyne og skjøt i stolpen. Returen plukket De Bruyne opp og sendte ballen trygt i mål fra kloss hold.

I den andre omgangen falt tempoet i kampen. Manchester City fikk likevel noen gode overgangsmuligheter og var nær ved å øke ledelsen flere ganger, men på overtid var det Callum Hudson-Odoi som satte inn kampens siste mål og reduserte til 3–1.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk