Kristoffs lag «snek» i køen – hele laget har fått kinesisk koronavaksine

Mens store deler av idrettsverdenen venter på sin tur til å bli vaksinert mot koronaviruset, har sykkellaget UAE gått sin egen vei.

UAE-kompisene Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff er vaksinert mot koronaviruset.
 • Bernhard Veland
Publisert: Publisert:

Et kinesisk vaksineprogram gjorde det mulig for laget å hoppe fram i køen og vaksinere 59 ansatte mot viruset. Blant dem er lagets tre norske ryttere, Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm.

– Jeg har snakket med doktorer. Det virker veldig trygt og blir gjort på en skikkelig måte. Det er en del i støtteapparatet som har tatt den allerede, og det ser bra ut, sa Kristoff til Aftenbladet torsdag.

– En trygghet

– Hva tenker du om at friske idrettsutøvere får vaksinen mens den i Norge forbeholdes utsatte grupper?

– Jeg har ikke så mye tanker om det, egentlig. Jeg tar ikke imot vaksinen i Norge. Hvis en vaksine hindrer at man sprer smitte, er det bra, og i så fall er det veldig smart å vaksinere seg. For min del er det en trygghet å vite at vi ikke blir smittet.

– Alle på laget er lykkelige over å få muligheten til å beskytte oss selv og andre ved å få vaksinen, og vi vil gjerne takke De forente arabiske emirater og alle partnere i programmet for deres utrolige arbeid, sier lagsjef Mauro Gianetti til UAEs nettsted.

Vaksinen som UAE-laget har fått, er utviklet av det statseide kinesiske selskapet Sinopharm CNBG, og den er etter langvarig testing godkjent av myndighetene i Emiratene, opplyser UAE-laget.

I alt 27 ryttere og 32 øvrige ansatte i UAE har fått vaksinen.

– Ikke vært vurdert

Toppidrettsutøvere i utlandet har fått koronavaksine selv om de ligger langt nede på prioriteringslisten. Olympiatoppen tar rygg på norske myndigheter.

Burnley-manager Sean Dyche foreslo torsdag at alle spillere og ledere i Premier League skulle vaksineres så fort det lar seg gjøre. Flere andre innen toppidrettsverdenen har tatt til orde for det samme.

– Dette har ikke vært vurdert av Olympiatoppen. Vi følger myndighetenes vaksineprioriteringer, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

Alexander Kristoffs sykkellag UAE har fått muligheten til å vaksinere ryttere, trenere og annet støttepersonell i De forente arabiske emirater. Med i UAE-troppen er også Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm. Totalt er 59 personer i og rundt laget vaksinert.

– Jeg tar ikke imot vaksinen i Norge. Hvis en vaksine hindrer at man sprer smitte, er det bra, og i så fall er det veldig smart å vaksinere seg. For min del er det en trygghet å vite at vi ikke blir smittet, sier Kristoff til Stavanger Aftenblad.

Dette er norske myndigheters prioriteringsliste for vaksine:

* Alle fra fylte 65 år

* Beboere i omsorgsboliger og sykehjem

* Høyest prioriterte helsepersonell.

* Personer mellom 18 og 64 år med én eller flere navngitte sykdommer eller tilstander som gir høyere risiko for alvorlig sykdomsforløp

* Prioriteringslisten kan endres dersom smitten øker og når man vet mer om vaksinene.

(NTB/Aftenbladet)

Les også

 1. – Vil ha grundig høydehusdebatt

 2. To lokale skøyteløpere tatt ut til junior-VM

Publisert:
 1. Sykkel
 2. Alexander Kristoff
 3. Vegard Stake Laengen
 4. Sven Erik Bystrøm
 5. De forente arabiske emirater

Mest lest akkurat nå

 1. Her sto det en hytte. Så forsvant landskapet rundt, bit for bit. Nå får eieren ikke bygge den opp igjen

 2. To tenåringer og den enes stefar tiltalt for grov kroppsskade

 3. Så deilig, så deilig

 4. - Jeg begriper ikke det evinnelige maset om hvor mange statsråder som skal komme fra Rogaland

 5. – Setter en helt ny standard for denne typen produksjoner i Norge

 6. Her starter Stangeland Maskin arbeidet med ny E39 gjennom Lyngdal