Zlatan herjet i Milan-derbyet – Hauge forble på benken

Zlatan Ibrahimovic var tilbake og scoret to ganger da Milan slo Inter 2–1 i et dramatisk lokaloppgjør på San Siro. Jens Petter Hauge kom aldri på banen.

Zlatan Ibrahimovic scoret to mål mot sin tidligere klubb.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Som følge av viruskarantene hadde ikke Ibrahimovic spilt siden han scoret begge målene da Milan slo Bologna 2-0 i serieåpningen 21. september. Lørdag trengte han imidlertid ikke mer enn ti minutter før han skaffet straffe. Inter-keeper Samir Handanovic stoppet straffen, men 39-åringen var rask på returen og fant nettmaskene.

Han doblet ledelsen tre minutter senere.

Like før halvtimen var spilt bestemte derimot Romelu Lukaku seg for at Zlatan ikke skulle få all oppmerksomheten og satte inn reduseringen.

Les også

Hauge med i Milans Europa-tropp

Straffedrama

Belgieren var dessuten involvert da Inter trolig burde fått mulighet til å utligne kvarteret før slutt. Inne i sekstenmeteren ble han felt av keeper Gianluigi Donnarumma, og dommeren pekte på straffemerket.

Etter at VAR-dommerne hadde vært inne i bildet ble det imidlertid dømt offside i situasjonen før. TV-bildene tydet samtidig på at ballen kom til Lukaku fra Milans Simon Kjær.

Dermed fortsetter den strålende sesongstarten for Milan. Til tross for Zlatans koronafravær står de med fire av fire mulige seirer i Serie A denne sesongen.

Les også

Mann dømt for hærverk mot Zlatan-leilighet

Gjorde Zlatan sint

– Dagens resultat forandrer ingenting med tanke på sesongen vår, men vi er fornøyd. Vi var smarte så holdt oss inne i kampen og kjempet, men det er langt igjen, sa trener Stefano Pioli etter kampen.

Han røpet videre at han overså Zlatans ønske om å bli byttet ut mot slutten av kampen.

– Jeg hørte ikke på ham, og jeg gjorde han sint, hvilket normalt skjer når jeg bytter ham ut. Han er en mester i alt han gjør, sa Pioli.

Jens Petter Hauge ble sittende på benken i lørdagens kamp.

Publisert:
  1. Italiensk fotball
  2. Zlatan Ibrahimovic
  3. Jens Petter Hauge

Mest lest akkurat nå

  1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

  2. Ståle Kyllingstad tar nytt grep, nå i fabrikken på Jæren som blant annet laget utemøbler for New York

  3. Slik «ranet» Kina et av verdens fattigste land

  4. Tørrkoking førte til utrykning på Våland

  5. – Pizzaene er kanskje sånn midt på treet, men det er godt nok rett som det er, også til take away på travle hver­dager

  6. Aftenblad-journalisten har testet positivt på korona. Hva skal nærkontaktene gjøre?