Skulle bli Trøndelags representant i travets mesterliga – så ble hingsten helt borte

18 måneder har gått siden Ivar Sånna sist gikk travløp. Nå gjør Selmer-hesten comeback.

– Jeg gleder meg voldsomt til å se Ivar Sånna tilbake i løpsbanen, sier eier Kolbjørn Selmer. På Sørlandets Travpark lørdag starter hingsten for første gang på 18 måneder. Foto: Morten Antonsen

 • Petter Rasmus
  Petter Rasmus
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– «Ivar» har gitt oss noen fantastiske opplevelser, men det er veldig lite som har gått etter planene, innrømmer Kolbjørn Selmer.

Det vakte oppsikt da forretningsmannen Selmer, som også er hardtsatsende hesteeier, kjøpte den svenske travstjernen Ivar Sånna for et millionbeløp på tampen av 2015. Målet var at travsporten i Midt-Norge skulle få sin egen superstjerne.

 • Fikk du med deg denne? Bondesønnen som tok hele Trav-Sverige på senga

Klar for comeback

Hingsten ble svensk mester i 2016, men skader har så langt satt en effektiv stopper for deltagelse i de aller største travløpene. Denne helgen gjør Ivar Sånna comeback. Løpet på Sørlandets Travpark er 8-åringens første på 18 måneder.

– Ivar Sånna fikk en skade som vi måtte ta skikkelig på alvor. Etter operasjonen har vi brukt lang tid på restitusjon ved en spesialklinikk på Østlandet. På forsommeren ble han flyttet tilbake til stall Hamre ved Ulleberg gård. Der har han sakte, men sikkert trent seg opp. Nå føler trener og oppasser at han er klar for å komme ut. Det gleder vi oss noe vanvittig til, sier Selmer.

Kan lade børsa på ny

Forretningsmannen og hesteeieren er samtidig klar på at drømmen om Elitloppet ikke er lagt helt bort.

– Det positive med de lange skadeavbrekkene er at hesten i hvert fall ikke er oppbrukt. Dersom skaden nå er helt bra, hesten er i form, og han synes det er like artig å springe løp, må vi sette oss ned og tenke på fremtiden. Det er hesten som dikterer dette, men går ting ålreit, skal vi igjen lade børsa, sier Selmer.

Publisert:
 1. Sørlandets Travpark
 2. Trav
 3. Hest

Mest lest akkurat nå

 1. Hun ble funnet på gata, men fikk et liv i kjærlighet

 2. 47 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

 3. Superpopulære, av helt ubegripelige grunner

 4. «For mye vekt på følelser og psykisk helse i skolen?»

 5. Først er det de yngste og de halvyngste. Og russen. Og østlendinger som er tomme for svenskebrus. De er prioritert

 6. Én og samme rettssak fikk tre forskjellige utfall i tre rettsrunder