Her ankommer Moyes sitt nye arbeidssted

Mandag hadde David Moyes første dag på jobb som United-manager.

NY JOBB: Her ankommer David Moyes til sin første dag som manager for Manchester United.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Steve Round (assistentmanager), Chris Woods (keepertrener) og Jimmy Lumsden (trener) følger med David Moyes fra Everton til Manchester United.

Moyes erstatter Alex Ferguson på Old Trafford. Manchester United kunne mandag offentliggjøre navnene på det nye trenerteamet som Moyes har satt sammen.

— Glad

42 år gamle Round har jobbet med Moyes i Everton siden 2008. Den tidligere landslagsmålvakten Chris Woods har vært keepertrener på Goodison Park siden 1998. 65 år gamle Lumsden har i en årrekke vært blant Moyes' mest betrodde menn. De har jobbet sammen både i Preston og Everton.

– Jeg har jobbet i en årrekke med Steve, Chris og Jimmy. Jeg er glad for at de har bestemt seg for å bli med meg til denne store klubben, sier Moyes til manutd.com.

– De tar med seg gode kvaliteter innenfor hvert sitt fagområde. Jeg vet at de, som meg, gleder seg til denne utfordringen. Jeg har stor tro på at vi sammen skal bygge videre på den suksessen som klubben har hatt gjennom mange år, fortsetter Moyes.

Første dag mandag

David Moyes (50) har sin første arbeidsdag i Manchester United mandag. Allerede fra første øyeblikk får skotten mer enn nok å henge fingrene i.

Alex Ferguson gjorde det kjent 8. mai at han skulle slutte som Manchester United-sjef etter drøyt 26 år i sjefsstolen. Den perioden ga klubben 38 trofeer. Det var ingen tvil om hvilket ansvar som ville hvile på erstatterens skuldre.

Den erstatteren ble David Moyes, som mandag har sin første dag i jobben på Old Trafford.

Overgangssommer

Moyes, som kommer fra jobben som Everton-trener, blir kastet inn i en overgangssommer som allerede er godt i gang. Ryktebørsen flommer over av spillere som ønsker seg vekk, eller til, den røde delen av Manchester.

Én av dem som er mest utsatt for rykter er Wayne Rooney. United-spissen kan være ferdig i klubben etter ni år. Ifølge Daily Mail vil Moyes' første arbeidsuke inneholde en samtale med Rooney om engelskmannens fremtid.

Spillere som kan slå følge med Rooney ut er Patrice Evra, Nemanja Vidic og Nani. En beslutning rundt disse spillernes framtid blir også noen av den nyansatte trenerens første oppgaver.

Barcelonas Thiago Alcantara er blant spillerne som er ryktet inn dørene på Old Trafford.

– Detaljfokusert

Alan Irvine har lenge vært Moyes' høyre hånd i Everton. Han mener fotballverdenen knapt har sett en mer detaljfokusert trener enn United-sjefen.

– David jobber utrolig hardt. Han overlater ingenting til tilfeldighetene. Han er alltid opptatt av detaljer og tenker alltid godt gjennom ting før en beslutning tas, sier Irvine.

Også prestasjonsanalytiker Michael Finnigan har jobbet tett på Moyes i mange år. Han tror 50-åringen er mer lysten på suksess enn noensinne tidligere. Han mener også at Moyes bør trå riktig fra første øyeblikk.

– Det har ingen betydning om David (Moyes) har vunnet titler før eller ikke. Han vil bli bedømt fra første øyeblikk, sier han til Manchester Evening News.

Uniteds plan

Manchester United og David Moyes står foran flere utfordringer. Allerede i midten av juli starter reisen rundt om i verden. Turen går til Bangkok, Sydney, Yokohama, Osaka, Hong Kong og Stockholm.

Etter at disse langturene er gjennomført skal Rio Ferdinands testimonialkamp mot Sevilla avvikles. Deretter starter den engelske sesongen med Community Shield på Wembley mot Wigan 11. august. Avspark i Premier League er helgen etter borte mot Swansea.

I september leder Moyes Manchester United inn i mesterligaspill.

Publisert:
  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United

Mest lest akkurat nå

  1. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

  2. Ble pepret med spørsmål om Bell og Berisha – dette sier de om stjerneduoen

  3. Det er ikkje meininga ein skal bli rørt over at staten lar friske barn få bevega seg fritt

  4. Fortsatt fastlåst mellom Kvia AS og Eigersund før de møtes i retten mandag

  5. – Han var en mann som aldri ga seg, en drømmer

  6. – Vanskelig å holde oppe motivasjonen når man øver uten mål og mening