«Moa» tilbake etter tøft år: - Jeg har et sterkt hode

Han er tilbake på landslaget etter skademarerittet. Mohammed «Moa» Abdellaoue (29) mener han kan bli bedre enn noensinne.

Mohammed "Moa" Abdellaoue er tilbake på landslaget etter skademarerittet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

MARBELLA (Aftenposten): — Det kjennes bra ut. Jeg har trent for fullt siden januar og fått flere kamper for B-laget. Jeg har ikke fått noen reaksjoner på kneet og det har vært det viktigste. Jeg har hatt noen fysiske tester og de var bedre enn før jeg ble skadet. Fysisk er jeg veldig bra, nå handler det om å få spille kamper, sier «Moa» til Aftenposten.

Han spilte sin hittil siste landskamp borte mot Tsjekkia 5. mars i fjor.

Les også: Ødegaard: - Jeg har fortalt Modric at vi skal slå dem

I fjor sommer skadet spissen kneet under en treningsleir med Stuttgart. På høsten måtte Oslo-gutten gjennom en operasjon. Sakte, men sikkert, bygget han opp igjen fysikken. De siste ukene har 29-åringen spilt fire B-lagskamper for Stuttgart.

«Har alltid hatt selvtillit»

Han var tydelig glad for å være tilbake på landslaget igjen. «Moa» er ikke fullt ut restituert og blir en joker mot Kroatia lørdag kveld.

- Det ser ut som du har selvtilliten i orden?

— Selvtillit har jeg alltid hatt.

- Hvor tøft har det siste året vært?

— Det er ikke noe å legge skjul på at det har vært tøft. Men sånn er fotballen, det går opp og ned. Jeg har hatt gode perioder i Tyskland, jeg har hatt dårlige perioder i Tyskland. Det siste året har vært veldig tøft for meg. Men det måtte jeg takle. Med det presset som er i Tyskland må jeg kunne takle det. Det handler om å være sterk mentalt, det føler jeg er en av mine forcer. Jeg har et bra hode.

Får ros av Høgmo

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo innrømmer at han har savnet «Moa» i troppen.

— Det blir gøy å se «Moa» med oss igjen. Han var veldig god for oss mot Tsjekkia (2-2) borte i fjor, der han og Tarik var gode sammen på topp. Så var han uheldig og ble skadet. Men han har jobbet knallhardt og kommet tilbake, sier Høgmo og varsler at Stuttgart-spissen får en jokerrolle.

Les også: Henriksen er landslagets fremste formspiller

— «Moa» mangler kamptrening på høyt nivå. Han er tatt ut her for å gjøre en god jobb. Han har rutinen som trengs. Men jeg forventer ikke 90 minutter fra ham, sier landslagssjefen.

Publisert: