NFF holder tilbake Avaldsnes-støtte

Norges Fotballforbund vil ikke behandle Avaldsnes' søknad om pengestøtte til mesterligaforberedelser før det er avgjort om klubben inngår avtale med et utenlandsk spillselskap, melder NRK.

Publisert: Publisert:

Maren Mjelde og Avaldsnes må vente på støtte til mesterligaforberedelser fordi fotballforbundet ikke liker klubbens planlagte avtale med et utenlandsk spillselskap. Foto: Berit Roald, NTB scanpix

— Vi avventer behandling av søknaden om midler, da klubbens forhold til Betsson ikke er avklart, fikk Avaldsnes til svar da klubben onsdag tok kontakt for å sjekke status for søknaden.

NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn bekrefter dette overfor NRK.

— Det medfører riktighet. Vi holder tilbake midler ettersom vi opplever Avaldsnes' mulige samarbeid med Betsson som illojalt, sier han.

Avaldsnes spurte i vår NFF om lov til å inngå en avtale som innebærer at et utenlandsk spillselskap blir lagets offisielle sponsor i kamper spilt utenfor Norge.

Forbundet motsetter seg dette, men Avaldsnes mener at NFF ikke har greid å vise til lover eller regler som forbyr en slik avtale. Det vekker dermed sterke reaksjoner at millionstøtten til mesterligaforberedelser holdes tilbake.

— Vi ser spesielt alvorlig på dette i og med at NFF ikke har kommet med et eneste juridisk holdbart argument for at klubben ikke skal inngå en betydningsfull og økonomisk viktig sponsoravtale, heter det i en uttalelse fra Avaldsnes.

— At NFF på denne måten velger å forkludre klubbens sportslige forberedelser til spill i mesterligaen kan bare forstås som et eksempel på at kvinnefotballen ikke tas på alvor av forbundet.

Fisketjønn sier til NRK at det er satt av penger i budsjettet til å støtte klubber som er kvalifisert for spill i Europa. Søknader om støtte er normalt en formalitet.

— Ja, det kan jeg egentlig si. Det er lang tradisjon for at forbundet støtter klubber som skal ut i Europa, sier han.

Turbulensen har ikke gått ut over Avaldsnes' prestasjoner på banen. Kaptein Maren Mjelde scoret tre mål da Fyllingsdalen ble slått 7-0 i cupen onsdag. (©NTB)

Publisert: