Bjørndalen sviktet på siste skyting

Carl Johan Bergmann slo superveteranen.

Publisert: Publisert:
  • Svein Hagen
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I herrenes skiskytterkonkurranse under Blinkfestivalen i Sandnes, ble det durabelig oppgjør mellom svenske Carl Johan Bergmann og evigunge Ole Einar Bjørndalen. En duell svensken avgjorde på den siste skytingen.

— Det er noe spesielt med denne Blinkfestivalen, jeg får alltid et utrolig adrenalinkick når jeg står på startstreken her, sier Bergmann.

Han sier rett ut at han ikke opplever maken gjennom hele oppkjøringsperioden som det han gjør i sentrumsgatene i Sandnes.

— Her er det tette og jevne konkurranser med hele verdenseliten på plass. Der jo som å være med i et verdenscupstevne. Så er det så intimt og utrolig god stemning rundt løypene. Det gjør at jeg nærmest får frysninger når jeg går rundt løypene, forklarer han.

Irritert over bom

Ole Einar Bjørndalen ergret seg litt over at han bommet på det siste skuddet. Den ene bommen mer enn Bergmann på stående ble avgjørende for sluttresultatet.

— Den bommen ødela litt for meg, men er likevel godt fornøyd med gjennomkjøringen i denne konkurransen. Med den vinden vi har her inne på standplass gjør at det er rimelig krevende å skyte, mener han.

I kvinneklassen vant Kaisa Mäkäräinen for andre dagen på rad. I går klatret hun best i Lysebotn opp, i kveldens konkurranse slo hun Tora Berger med fem sekunder.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Privat leteaksjon ved Månafossen: Familien søker desperat etter livstegn

  2. Ingen steder i Norge er avstanden kortere til Skottland enn akkurat her

  3. National Oilwell Varco sier opp i Stavanger

  4. Sandnes Ulf-treneren forklarer det taktiske grepet: – Vi var nødt til å gjøre det

  5. Frustrert over sommer- og helgestengte svømmehaller i Stavanger og Sandnes

  6. Elsparkesyklist alvorlig skadd i Oslo

  1. Petter Northug
  2. Ole Einar Bjørndalen
  3. Øystein Pettersen