VM glapp for Norge

De norske håndballherrene skremte Slovenia, men forsøket endte ikke med VM-billett.

UFF: Kristian Bjørnsen tok en bit av sin egen drakt i skuffelsen over at VM-billetten glapp. I bakgrunnen Ole Erevik.
Publisert: Publisert:
TRE MÅL: Gøran Søgard Johannessen scoret tre mål i sin første landskamp i DNB Arena. Likevel var han skuffet på lagets vegne.
Kristian Bjørnsen populær blant autografjegerne.
TRØSTET PAPPA: Ole Erevik fikk trøst av sønnen på halvannet år etter kampen. Kanskje var det hans siste for landslaget.
Sander Sagosen i brytekamp med en slovener.
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

NORGE-SLOVENIA 29-26

STAVANGER (Aftenbladet): Dermed blir det halvannet år uten mesterskap for Norge, som først kan regne med et sluttspill under EM i Kroatia i januar 2018. I VM-sammenheng har ikke Norge deltatt siden 2011, og mesterskapet i Frankrike neste år blir det tredje på rad uten Norge.

En periode var en seks— eller sjumålsseier innen rekkevidde, da Norge stod med femmålsledelse, 13-8, 22 minutter ut i første omgang. Men et par skuddbom og noen tekniske feil reduserte den norske pauseledelsen til to mål, 15-13. Da var alt mye vanskeligere igjen.

- Slovenia var rystet

Et tent norsk lag ga gass også fra starten av den andre omgangen, men slet med å få den nødvendige luken på Slovenia. I DNB Arena var Norge ett, to og tre og fire mål foran – og så – åtte minutter før slutt var det igjen fem mål og et stort håp. I det påfølgende angrepet satte Kristian Bjørnsen ballen i stolpen da det kunne blitt seks. Dermed ble seieren aldri stor nok, og Slovenia kunne kontrollere hjem VM-billetten etter sin 24-18 seier i den første kampen i Celje lørdag.

Bjørnsen hadde det ikke helt godt etter den dramatiske VM-play-offen i DNB Arena.

— Den ballen skal selvfølgelig i mål, og tapet blir ekstra bittert når det er jeg som har den bommen. Jeg hadde satte alt fram til da, så jeg ergrer meg fortsatt. Slovenia var rystet og det er synd vi aldri fikk de nødvendige målene, sier han til Aftenbladet.

Erevik teller på knappene

Også Ole Erevik skjøt i stolpen, for sikkerhets skyld rullet ballen også i den andre, da han prøvde seg med et langskudd like før. Nærmere et mål i sine 180 landskamper har han aldri vært.

— Vi hadde muligheten, men fikk aldri de seks eller sju målene som virkelig hadde stresset Slovenia. Samtidig gjorde vi et meget helhjertet forsøk, ingen kan ta fra oss at vi prøvde, vi kjempet rumpene våre ut av buksene, mener målvakten.

Uten VM-billett kan han ha avsluttet sin landslagskarriere. Den avgjørelsen tar han i sommer.

— Jeg følte tapet i OL-kvalifiseringen i Herning i april var bitrere. Da røk min siste mulighet til å spille OL, VM har jeg jo spilt. Men for lagets del er det virkelig synd at sluttspillet i Frankrike i januar går uten Norge, sier han.

Et helhjertet forsøk

Norge fortjener likevel ros for forsøket. Feilene var betydelig redusert i forhold til det første møtet mellom lagene i Slovenia, og en utsolgt DNB Arena satt med håpet om et lite håndballunder fram til bare noen minutter gjensto.

Derfor er det synd at Christian Berges gutter ikke få en sjanse til vise seg fram i et stort mesterskap på ny, etter den fantastiske EM-turneringen i Polen i januar. Dette laget har et stort potensial, og det var noen ødeleggende sluttminutter i Slovenia som ble for kostbare i kampen om VM i 2017.

Publisert: