Bakkerud kjørte fire runder med tre dekk

Ingen god start for rallycrosskjøreren i det portugisiske høyfjellet.

HØYFJELLET: 884 meter over havet konkurrerer Andreas Bakkerud i andre runde av rallycross-VM.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

I helgen går den andre av tolv runder i rallycross-VM i portugisiske Montalegre, en kommune som ligger 884 meter over havet. Bakkerud (25) fikk ikke noen drømmeåpning på helgen.

– En kommunikasjonssvikt i første runde gjorde at Andreas ikke kjørte den alternative ruten (joker lap. journ. anm.), og fikk dermed et tidstillegg på 30 sekunder og endte på sisteplass i første heat, sier manager Jan Tore Brustad til BT.

Hver bane har to ruter - en hovedrute og en alternativ rute, eller joker lap. Den alternative ruten i FIA World Rallycross Championship er lengre enn hovedruten, og hver kjører må innom denne ruten én gang per løp. Trøbbel med radioen får sin del av skylden, men manager mener slike ting ikke skal skje.

Sekunder etter at dette bildet ble tatt, havnet Bakkerud i betongveggen

– Slike ting skal ikke skje, men i kampens hete kan feil bli gjort. Når margiene er så små betyr 30 sekunder en del, men Andreas må bare legge det bak seg, for han kjørte fantatisk bra, sier Brustad.

– Så mørkt ut da også

I andre omgang gikk heller ikke ting etter planen. Bakkerud kjørte i et hull tidlig og måtte klare seg med tre dekk i tre runder. Til slutt forsvant dekket helt.

– Det var sterkt gjort å kjøre så fort og kontrollert med tre dekk, og det sikret han viktige poeng at han kom seg til mål, sier Brustad.

SKUFFET: Jan Tore Brustad, manager til rallycrosskjører Andreas Bakkerud, sier bergenseren er skuffet etter å ha både punktert og kjørt feil første dag i Portugal.

Bakkerud lå på en tredjeplass i VM-sammendraget etter første runde i Barcelona. Heller ikke der gikk det knirkefritt for seg den første dagen, men der gikk det verst utover bilen.

– Der ble bilen krasjet. Det så mørkt ut da også, men ting er ikke håpløse enda, sier Brustad.

Bakkerud lanserer egen YouTube-kanal

Bergenseren ligger langt nede på listen, men det er tett foran Bakkerud etter første dag i Portugal, og selve kjøringen har gått bra.

– Andreas er selvfølgelig skuffet. Det er ikke dette vi ønsket, men han må lære av det og ha fullt fokus i morgen. Det er små marginerer i denne sporten, sier Brustad.

Publisert: