Halvorsen vant Handzame Classic: – Det største vi har gjort

Kristoffer Halvorsen tok sesongens første seier i Belgia.

Handzame Classic er en del av Napoleons Cup i Belgia, og napoleonshatten var en del av Halvorsens premie. En pengesum på i underkant av 6000 euro blir også fordelt på Joker-laget.
 • Kjetil Samuelsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Handzame, Belgia: - Dette er det største vi har gjort, sier Kristoffer Halvorsen til Fædrelandsvennen etter Handzame Classic i Belgia fredag ettermiddag.

- Vi er gode i dag. Vi er på fra start, og sitter med fem mann fremme i feltet. Mange var revansjesugne etter onsdagen, sier U23-verdensmesteren og sikter til Nokere Koerse der Halvorsen og tre av lagkameratene krasjet med fem kilometer igjen.

Halvorsens lag Joker Icopal satte sitt tydelige preg på Handzame Classic, der blant annet fire World Tour-lag deltok. Sterk sidevind gjorde at feltet ble delt i flere grupper etter drøyt fem mil, men flere av Joker-guttene var i de fremste gruppene. Mot slutten var nordmennene ofte fremme og styrte hovedfeltet.

– Følte meg tung

Kristoffer Halvorsen vant i fjor gull i U23-VM i Qatar.

Med fem kilometer igjen hadde Halvorsen med seg Vegard Breen og Bjørn Tore Hoem. Like etterpå punkterte Hoem, men da hadde moldenseren gjort sin jobb. Derfra og inn manøvrerte Breen og Halvorsen seg perfekt i feltet, og de siste kilometerne slo seiersinnstinktet til hos spurten Halvorsen.

- Jeg følte meg ganske tung da vi kom inn på de siste lokale rundene. Men så er det noe som skjer med tre-fire kilometer igjen. Jeg greier å finne de lukene som gjør at jeg vinner, sier kristiansanderen.

Neste ritt for Halvorsen er U23-versjonen av Gent-Wevelgem med landslaget søndag 26. mars. Men først venter en seiersfest med Joker-laget i kveld.

- En fortjent seier. Mange sier at Halvorsen gjorde dette alene, men det er ikke sant. Det ligger mye bak en slik seier. Laget fungerte bedre i dag, enn i de første rittene i sesongen. Men nå er vi i gang. Nå går vi for seier i flere ritt, sier Jokers sportsdirektør Gino van Oudenhove.

Publisert:
 1. Kristoffer Halvorsen
 2. Belgia
 3. Sykling
 4. Sykkel

Mest lest akkurat nå

 1. Dette sa Gunnarsson som fikk Brekalo til å koke over

 2. Kaos og drama på overtid da Viking nærmest sikret bronse­medaljen

 3. Helseministre i G7-land innkalles til hastemøte om omikron

 4. Titusenvis uten strøm i vinterkalde Skottland og Nord-England

 5. Nå lyser julegrana i Stavanger og Sandnes

 6. «For en opptur etter skadeproblemene. Medaljen er på vei til Stavanger»