Kovacs senket Ranheim

Trønderne nede på jorda igjen, men yppet seg også mot serieleder Sandefjord.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Eirik Offenberg slo til med tre målgivende og ble Ranheims nemesis da de besøkte serieleder Sandefjord for å forsøke å ta sin fjerde strake seier.

Kristian Rømo Skille glimtet til med en herlig utlikning etter en flott kontring, men til slutt ble Peter Kovacs sine to mål avgjørende da hjemmelaget dro iland en fortjent 3-1-seier.

Med fem seier og fem tap er med det særdeles ustabile Ranheim fremdeles på omspilssplass etter ti serierunder.

Les også

Keepertabbe ødela for Levanger

Kovacs på hodet = mål

Robert Stene har vært veldig god i de siste kampene og trøndernes goalgetter testet skuddfoten etter ti minutter i hvalfangerbyen, men fra distanse skjøt Stene en god meter til side for mål.

TUNGT: Kristoffer Løkberg og Ranheim fikk det tøft mot Sandefjord (Arkivfoto)

Rolige innledningsminutter ellers, men så kunne det virkelig smelt for Sandefjord etter 23 minutter. Geir Ludvig Fevang fikk ballen ut til Kevin Larsen som hadde tid og plass til å skyte fra 14 meter. Det gjorde han godt, men Even Barli var godt nede og holdt skuddet.Minuttet senere løsnet det derimot for Lars Bohinens Sandefjord. Eirik Offenberg svingte et godt innlegg mot pannebrasken til Peter Kovacs, som hadde lurt seg inn foran Are Tronseth. Ungareren scoret som så mange ganger før og Sandefjord kunne feire 1-0-ledelse midtveis i første omgang.

Les også

Molde ut mot Rosenborg-fans: - Et lavmål som ikke finnes andre steder i Norge

Drømmekontring for Ranheim

Den kunne Kjell Rune Sellin fort doblet etter en halvtime da han fikk en stikker i bakrom og Karl Morten Eek så ryggen til den tidligere Rosenborg-spissen. Skuddet til Sellin fikk Barli fistet ut i det som var en farlig situasjon.

Sju minutter før pause skulle Ranheim få sin første skikkelige mulighet, men da den først kom skulle det virkelig gå Ranheims vei. Stene var selvfølgelig involvert og førte ball mot feltet til Sandefjord. På høyresiden kom Kristian Rømo Skille på en velvillig overlapp. Stene slapp ballen perfekt og Skille banket ballen i nærmeste kryss. Glimrende overgang og viktig utlikning for Ranheim.

Sandefjord best ut etter pause og Sellin kunne fort økt til 2-1, men etter 52 minutter var Stene der igjen. Fikk en god ball fra Kim Ove Riksvold og når Stene får avslutte inne i boksen blir det som regel et farlig. Et Sandefjord-bein fikk likevel klarert til hjørnespark for Ranheim.

Straffespark?

Bare tre minutter senere ropte gjestene på mer enn corner da Skille ble meid ned i avslutningsøyeblikket alene med keeper, men dommer Haugen gjorde nok korrekt å ikke blåse straffespark.

I andre enden fortsatte Kovacs å skremme Ranheim da Sellin la ballen til rette for en volley fra den beryktede rødtoppen. Barli holdt derimot skuddet til Kovacs.

Det skulle derimot løsne for vestfoldingene etter 65 minutter og igjen var Offenberg servitør for hjemmelaget. Høyrekanten noterte seg for sin andre målgivende assist i kampen da han fant Sellin på første stolpe og der flikket trønderen ballen forbi sin gamle lagkamerat og dermed var Sandefjord i ledelsen igjen.

Les også

Se video: Dorsin gråt, grep mikrofonen og kuppet festen

Punkterte kampen

Åtte minutter senere var Offenberg der igjen. Fikk ballen fra Sellin, som tråklet seg forbi flere Ranheim-spillere med ball i feltet. Offenberg fant Kovacs foran mål og når han setter hodet til blir det som regel mål. Det ble det i hvert fall denne gangen og 3-1 til Sandefjord.

Ranheim-trener Svein Maalen tok av høyreback Karl-Morten Eek og satte på Georg Flatgård i et offensivt bytte, men det skulle ta ti minutter før gjestene svarte. Robert Stene beviste igjen sin viktighet for Ranheim da han sendte hele Vestfold i pølsekø ute på venstresiden. Dro av flere mann og ut av det som så ut som en helt ufarlig situasjon, strøk plutselig ballen stolpen til Sandefjord-keeper Ingvar Jónsson via fingertuppene hans.

Merkedag for Thobias Kvam Navelsaker, som fikk sine første minutter i 1.divisjon da han kom innpå overtid uten å få for mye tid til å markere seg så mye.

Publisert: