Hoftun: - Jeg er lei meg

<p>Erik Hoftun legger seg langflat, og mener kjøpesummene RBK ble enig med Stabæk om for Veigar Pall Gunnarsson og Johan Andersson, var feil i forhold til markedsverdien.</p>

Rbk junior - Aston VillaErik Hoftun, i pausen av kampen
Publisert: Publisert:
Gunnarsson_lead
FotballTippeligaen31.07.2011Stabæk v Start 4:1Foto: Morten Olsen, DigitalsportJohan Andersson - Stabæk
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

TRONDHEIM (adressa.no): Én million for Veigar Pall Gunnarsson og 4,25 millioner kroner for bosmanspilleren Johan Andersson. Det var prisfordelingen Stabæk i sommer ønsket seg i et bud fra Rosenborg på duoen.

Tidligere hadde Rosenborg tilbudt 2,5 millioner kroner, i tillegg til bonuser etter et x antall kamper, mesterligaspill og lignende, for islendingen. Det ble avvist av Stabæk, som altså ønsket seg en annen fordeling – skal vi tro RBK-ledelsen.

Og Rosenborg, med sportssjef Erik Hoftun i forhandlingsspissen, gikk med på fordelingen – og tilbød Stabæk summen med den prisfordelingen klubben ønsket.

Beklager

Det angrer Hoftun på nå.

– Jeg har lyst til å si at jeg er lei meg for at jeg gikk med på å diskutere en slik fordeling. Det skulle ha ringt en bjelle, og det gjorde det ikke. Det beklager jeg. Så håper jeg at den bjellen hadde ringt på et tidspunkt, sier han til Adresseavisen.

Budet har store likhetstrekk med handelen som til slutt førte til at Vålerenga skaffet seg Gunnarsson i sommer (for én million), samt en opsjonsavtale på da 15 år gamle Herman Stengel (fire millioner kroner). En avtale som har ført til at påtalenemnda i NFF har innstilt på strenge straffer til både Stabæk og Vålerenga. Nå er det opp til doms— og sanksjonsutvalget å vurdere dommen.

Visste om videresalgsavtalen

Sakens kjerne er at det Gunnarssons gamle klubb, franske Nancy, hadde krav på 50 % av overgangssummen. Og dess lavere betaling Stabæk fikk for Gunnarsson, dess mindre måtte klubben betale ut til Nancy.

– Hvorfor burde bjellen ha ringt?

– Det sier seg egentlig selv. Det er fordi den fordelingen ikke er riktig i forhold til prissettingen av spillerne, sier Erik Hoftun.

Han innrømmer å ha kjent til videresalgsavtalen Stabæk hadde med Nancy.

– Vi ble gjort kjent med den på et tidspunkt, ja.

– Opplever du det som at Stabæk her har prøvd å holde penger unna en tredjepart?

– Det kan jeg ikke si. Saken ligger hos doms- og sanksjonsutvalget nå.

Hoftun presiserer at all informasjonen fra Rosenborgs side i denne saken, er sendt til påtalenemnda, inkludert det Hoftun sier om egen rolle.

Langt møte

Saken ble gjort kjent gjennom TV2 tirsdag kveld, og i går satt Hoftun i et mange timer langt møte med styreleder Terje Svendsen og mediesjef Nils Heldal. I tillegg var klubbens advokat Kristian Nordheim med på møtet.

Mens pressen ventet, var kvartetten også i samtaler med NFFs jurister for å finne ut hva det var greit at klubben kommuniserte ut til omverdenen.

Etter nesten fire timer kom Svendsen og Heldal ut og fortalte Rosenborgs side av saken.

Svendsen innrømmet at Rosenborg hadde tilbudt Stabæk summen bærumsklubben ønsket, men at RBK-styret ikke rakk å realitetsbehandle budet før Stabæk i stedet solgte til Vålerenga.

(Artikkelen fortsetter)

HARDT PRESSET: Terje Svendsen måtte svare for seg i går (Foto: Rune Petter Ness).

Samtidig hevdet han at RBK-styret ikke ville godkjent budet om det hadde blitt behandlet, og sa at han var glad handelen – slik det siste budet sto – ikke ble gjennomført.

Og mens Terje Svendsen snakket med den fremmøtte pressen, var ikke Erik Hoftun å få i tale.

Ikke før Adresseavisen møtte ham på Lerkendal i går kveld. Det hadde vært en tung dag for sportssjefen.

– Ja, denne saken er uheldig for norsk fotball og for Rosenborg. Saker som får et negativt uttrykk, er uheldige , sier han.

— Veldig mange skal se seg i speilet

Styreleder i Stabæk Fotball, Jarl Øverby, gjør det klart at han ikke gleder seg over at RBK er dratt inn i Pall Gunnarsson- saken, men mener mange har behov for å se seg i speilet.

– Jeg registererer at RBK føler et behov for å vaske hendene sine, sier Øverby, på bakgrunn av Rosenborgs redegjørelse i går, der klubben poengterer at det var Stabæk som foreslo pakkeløsningen, hvor prisen på Veigar Pall Gunnarsson ble satt til én million kroner og Johan Anderson til 4,25 millioner kroner.

– Det er veldig mange som skal ta seg en tur foran speilet og se om de skulle ha håndtert dette på en annen måte , sier Øverby til Adresseavisen.

Han ønsker ikke å kommentere avsløringen TV2 kom med tirsdag kveld.

– Jeg tror partene gjør ganske klokt i å få deres saker grundig behandlet i doms- og sanksjonsutvalget og ønsker ikke å gå inn i enkeltkomponenter i mediene, sier Øverby.

Etter at det har stormet rundt hans egen klubb var det i går Rosenborg som fikk hard medfart i mediene.

– Denne saken vekker veldig liten glede og vi i Stabæk er ikke glade over at andre blir dratt inn i det, sier han.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk