Brann-sjefens underlige ønske: - Jeg vil at Rosenborg skal bli enda bedre

Bergenserne er blant dem som mener RBK-dominansen kan være positivt for norsk fotball.

Branns sportssjef Rune Soltvedt er imponert over årets utgave av Rosenborg.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det blir en ny Rosenborg-æra, dersom de gjør de riktige tingene. Det tror Rosenborgs styreleder Ivar Koteng.

Han tror at norsk fotball kan være på vei tilbake til dit de var på 90-tallet, da trønderdominansen lå tett over Norge. Sportslig sjef i Brann, Rune Soltvedt, tror at de andre klubbene i Eliteserien har en lang vei å gå for å unngå at Kotengs spådom blir virkelig.

— Koteng kan jo si at han tror det, men det å gjøre det er utfordringen. Rosenborg har vært gode de siste årene, men vi håper at vi skal ta de igjen. Så vi håper jo selvsagt ikke at det er en ny æra på gang, sier Soltvedt til Adresseavisen.

LES OGSÅ:

Les også

RBK-sjefen spår ny storhetstid

Han tror at Rosenborgs dominans i årets sesong både er et resultat av at Rosenborg er gode, og at de andre lagene ikke har gjort jobben sin godt nok.

Rosenborg hadde sin storhetstid på 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet.

— For norsk fotball sin del er det bare å være ærlig å si at Rosenborg har vært gode, og så har resten av lagene ikke klart å følge opp de siste årene på rett måte. Som nyopprykket lag var målet for Brann å holde seg i den øverste divisjonen, og på sikt å komme tilbake til toppen av norsk fotball. Vi har fått et godt utgangspunkt i år, sier han.LES OGSÅ:

Les også

Jensen: - Så ut som Molde hadde spilt 120 minutter

LES OGSÅ:

Les også

Mike Jensen sendte Rosenborg-fansen til himmels: - En helt utrolig følelse

Vil ikke at Rosenborg skal bli dårligere

Soltvedt tror at mye av suksessen Rosenborg opplever skyldes personene som er i klubben.

— Rosenborg har mange flinke folk, både i administrasjonen og den sportslige ledelsen. De har fokusert på det som har skjedd på treningsfeltet og utviklet spillerne på en god måte, sier han.

Men selv om Soltvedt helst vil at Rosenborg og Brann skal skifte plass på tabellen, ønsker han ikke at trønderne skal bli dårligere.

— Vi ønsker jo ikke at Rosenborg skal bli dårlige, tvert imot ønsker vi at de skal bli bedre. Vi håper at Rosenborg skal utvikle seg, for da blir det enda deiligere når vi tar de igjen. Vi tror det er slik at man må tenke, ikke bare for Brann sin del. Vi er nødt til å få framgang alle sammen, og klare å løfte oss sammen så vi klarer å komme oss ut i Europa igjen, sier han.

- Ikke umulig med ny æra

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var i dag på Brakka for å besøke de nybakte seriemesterne. Han tror det er muligheter for at Koteng kan få rett.

— Ja, det er ingenting som er umulig, for jeg tror Rosenborg vil holde et høyt nivå framover. Man er veldig flink her på huset på å stille spørsmålet om hvordan de kan bli litt bedre. Da lover det godt for Rosenborg, men det blir virkelig spennende å se hvem som tar opp kampen i de kommende sesongene, sier Høgmo til Adresseavisen.

Høgmo var på Brakka to dager etter trønderne ble seriemester.
Les også

Svensson med dypt kutt etter takling på trening: Flere kamper i fare

Ambisiøst

Fra 13. runde til helgens runde var det Odd som virket som den største konkurrenten til seriegullet i år. Men siden tapet mot Bodø/Glimt i juli har sesongen vært en nedoverbakke for Skien-laget. Nå ligger de på bronseplass, 20 poeng bak serievinner Rosenborg. Daglig leder i Odd Ballklubb, Einar Håndlykken, mener Kotengs spådom er ambisiøs.

— Jeg liker folk som er litt tøffe i kjeften, men det er vanskelig å si om det stemmer. At de kommer til å være i toppen av norsk fotball i årene framover er vel sikkert, men å si at det er en ny æra er ambisiøst, mener han.

LES OGSÅ:

Les også

Pappa Helland hjalp RBK med forsyninger

Han tror at Odd kunne tatt opp kampen med Rosenborg dersom de hadde en bredere stall og unngått skader. I tillegg peker han på økonomi som en viktig del av Rosenborgs dominans.

— Rosenborg har et vanvittig økonomisk forsprang. Vi tar fortsatt flere poeng per million i budsjett. Vi må få maks ut av vårt potensiale på alle områder, både markedsmessig, publikumsmessig og sportslig. Da håper vi at vi er et lag som kan henge med helt i toppen i enkelte år, men vi er ikke der at vi kan konkurrere med RBK hvert år, sier Håndlykken til Adresseavisen.

LES OGSÅ:

— De har ikke tryllet

Årsaken til Rosenborgs store forsprang mener han er enkel. Trønderne har vært gode, og de andre har ikke vært gode.

— Det er den soleklart største klubben i Norge, og har lyktes med å gjenskape de sportslige resultatene de har hatt. Men det dreier seg ikke om noe magi i det sportslige apparatet, de har ikke tryllet. De har et bra mannskap og har fått mye ut av laget. De har en stall som er i en annen klasse enn alle andre lag, sier Håndlykken.

Direktør i Molde fotballklubb, Øystein Neerland, har ikke gjort seg opp en mening om en ny RBK-æra kan være på gang. Men at Rosenborg for øyeblikket er best innrømmer han, bare dager etter at Rosenborg slo Molde på Aker stadion.

— RBK har vært det beste laget i denne sesongen, ingen tvil om det. Og de vil være i toppen også i årene fremover tror jeg.Avstanden i poeng er stor, men fotballmessig tror jeg ikke den er så stor. 6-7 lag kjemper om medaljer, det tror jeg betyr at nivået er høyere og jevnere enn tidlig, ikke at norsk fotball er dårligere enn i fjor. Molde skal jobbe hardt for å lukke gapet, trene mye og utvikle oss videre, sier administrerende direktør i Molde Fotballklubb, Øystein Neerland til Adresseavisen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk