Fra flopp til stjerne - nå hylles Liverpools 20-åring

«Frokosten Markovic har spist i dag skal jeg ha i morgen».

Lazar Markovic feirer 1-0-målet, sammen med Steven Gerrard og Philippe Coutinho (begge med ryggen til).
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Liverpool fortsetter å vise stadig bedre form i Premier League. Lørdag vant de 1-0 borte mot Sunderland, og dermed har Brendan Rodgers' menn vunnet tre av de siste fire ligakampene.

— Selvtilliten vår er i ferd med å komme tilbake. Dette er et lag som blir bedre og bedre etter hvert. Dette er en ung gruppe, men de utvikler seg veldig bra, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers til BT Sport ifølge BBC.

Her pirker Lazar Markovic inn sitt første Premier League-mål, i oppgjøret mot Sunderland lørdag.

Kampens store spiller var den serbiske 20-åringen Lazar Markovic, som scoret det avgjørende målet.Markovic har slitt stort etter overgangen fra Benfica i sommer, men vartet opp med flere lekre detaljer på Staidium of Light.

«Frokosten Markovic har spist i dag skal jeg ha i morgen» skrev fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

Tøff start i England

Da Lazar Markovic signerte for Liverpool i sommer, kom den unge serberen med et svært godt rykte. Liverpool betalte en overgangssum tilsvarende 200 millioner kroner for å hente den offensive midtbanespilleren fra Benfica.

De første månedene på Merseyside har imidlertid ikke vært lette for Markovic.

— Det har tatt ham tid å komme i gang, og vi har snakket med ham om å være mer aggressiv, sa Brendan Rodgers ifølge liverpoolfc.com etter ligacupseieren over Bournemouth i desember, da Markovic scoret sitt første mål for klubben.

Bunnpunktet for Markovic var kanskje i Champions League-oppgjøret mot Basel.

Lazar Markovic ble utvist i Liverpools Champions League-kamp mot Basel. Her går Markovic av banen med en trist mine den desemberkvelden.

Liverpool måtte vinne for å gå videre, en oppgave som ble langt vanskeligere etter at Markovic ble utvist i andre omgang. Dommer Björn Kuipers mente nemlig at Markovic hadde klasket til Basels Behrang Safari. Steven Gerrard utlignet til 1-1 etter utvisningen, men Champions League-fortsettelsen sto ikke til å redde.I Sunderland lørdag viste imidlertid Markovic seg fra en langt bedre side. Målet etter ni minutter hadde riktignok et preg av tilfeldigheter ved seg, men det var Markovic som startet angrepet ved å sette fart på Sunderlands banehalvdel.

Ballen var senere innom både Sunderland-bein og Liverpool-spillerne Steven Gerrard og Fabio Borini, før den på ny havnet innenfor Markovic' rekkevidde inne i boksen. Serberen rullet ballen forbi Sunderland-keeper Costel Pantilimon til sitt første Premier League-mål.

Les også

Bekreftet: Gerrard til LA Galaxy i juli

«Oi, oi, oi»-forsøk

Scoringen var «klabb og babb»-aktig, men Markovic skulle få vise sitt imponerende repertoar senere i omgangen.

Ballen spratt ut av sekstenmeteren og høyden virket noe avskrekkende for Markovic. Serberen hoppet imidlertid høyt og skjøt mot mål med et slags karatespark. Pantilimon måtte bruke sine beste reflekser for å hindre at «Matrix-øyeblikket» ikke endte med scoring.

«Oi, oi, oi» utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter karateskuddet, før han fortsatte:

— Er dette dagen da Lazar Markovic skal sette sitt merke, dagen da han skal få sitt gjennombrudd i Liverpool-drakt?

Det kunne virke som at det var skjebnebestemt at svaret på Alsakers spørsmål skulle bli «ja», for Markovic var som regel på rett sted til rett tid lørdag.

Kun sekunder hadde gått av den andre omgangen da Markovic satte fart, og dro av to spillere. Innlegget ved den anledningen var for dårlig, men det var liten tvil om at Sunderland gjerne skulle hatt en spiller med Markovic' kreativitet på banen.

Les også

«Gerrard er "en av oss". Han er en ujålete og lokal gutt»

Johnson-suser

Adam Johnson var Sunderlands farligste spiller lørdag. Her kjemper Johnson om ballen i en duell med tidligere Sunderland-spiller Jordan Henderson.

I stedet hadde første omgangen forløpt seg som 45 minutter med frustrasjon for Sunderland, og det skulle bli enda verre da Liam Bridcutt fikk sitt andre gule kort i starten av den andre omgangen.Sunderland hadde imidlertid én mann som tilførte en gnist. Adam Johnson var nemlig hovedårsaken til at Liverpool ikke kunne hvile på laurbærene.

Etter 50 minutter viste Johnson sin klasse da han dundret til fra rundt 20 meter. Skuddet kom så fort at Simon Mignolet var fullstendig sjanseløs. Liverpool-keeperen lå faktisk på bakken da han så Johnsons skudd fyke i tverrliggeren.

Etter det forsøket var Liverpool nærmere 2-0 enn Sunderland var 1-1. Mario Balotelli kom inn drøye 20 minutter før slutt, men klarte ikke å avgjøre kampen tross flere avslutninger.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk