Statsministeren besøkte Norges trening: - Nå må vi vinne

Erna Solberg møtte landslaget på trening i Olympiaparken og ga beskjed om at hun ville ha tre poeng på fredag.

Statsminister Erna Solberg møtte landslaget på trening i Berlin tirsdag formiddag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BERLIN: Med en voldsom politi— og sikkerhetseskorte ankom statsminister Erna Solberg Norges trening i den tyske hovedstaden tirsdag. Der fikk hun hilse på alle spillerne og fikk en gave fra spillerne, en Norge-drakt. Med trøye nummer ti på ryggen.

— Det er bra Angela Merkel arrangerte et møte nå så jeg fikk hilse på dere, sa Erna Solberg mens hun tok hilserunden ute på treningsbanen et steinkast fra Olympiastadion i Berlin.

Les også

Nå har Høgmo endelig en grunn til å smile: - Det er en positiv utfordring

— Føler dere presset?

Statsministeren er i Berlin for å møte Tysklands mektige forbundskansler Angela Merkel. Men før møtet rakk hun å besøke landslaget.

— Jeg håper de synes det er et hyggelig avbrekk, sier Solberg, som hadde hele det norske pressekorpset på slep ute på banen.

— Føler dere på presset? undret Solberg. Spørsmålet ble møtt med latter. Bergenseren tok oppgaven som sportsjournalist på strak arm.

— Det å være toppolitiker er som å være toppfotballspiller. Det handler om å kunne legge bak seg det som har vært og se fremover, sa Høgmo.

Les også

Vi ba 15 eksperter vurdere Høgmos fremtid: Dette er deres dom

«Krever» seier

— Legge bak seg det som har vært er viktig, gjentok Solberg.

Erna Solberg lurte på om Per-Mathias Høgmo og Per Ciljan Skjelbred føler presset før den viktige kvalifiseringskampen mot Tsjekkia.

Før hun la til:— Vi har store forhåpninger til kampen. Vi trenger noen oppturer på fotballbanen nå. Nå må vi vinne. Håper vi får se det. Ikke for å legge mer press på dere, sa Erna Solberg og ble møtt med latter.

— Det håper vi også. Så får vi gjøre jobben vår. Det blir en tøff kamp mot en tøff motstander, men vi gleder oss, sa Norges kaptein per Ciljan Skjelbred, som sammen med landslagssjef Per-Mathias Høgmo tok i mot statsministeren da hun ankom treningen.

Les også

Disse elleve spillerne ble drillet av Høgmo

Ingen råd til Høgmo

Solberg påpekte at landslaget trente på historisk grunn.

— Jeg er blitt fortalt at det var her vi tok bronse i OL i 1936. Og slo Tyskland til og med.

Hun spurte landslagssjefen om han følte laget lå godt an. Det svarte Høgmo ja til, som han gjorde kvelden i forveien da han møtte pressen for første gang på denne samlingen.

— Vinner vi på fredag må du komme til Nord-Irland i mars når vi spiller der. Vi er overtroiske, vet du, sa Skjelbred.

Aftenposten spurte om Solberg hadde råd til Høgmo som står overfor en stor oppgave som leder.

— Fotballstrategi er ikke min sterkeste side, det er ikke der jeg er best, sa Solberg, før hun forlot treningen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det blir kåringer fra fotballsesongen, Martin Ødegaard-diskusjon og en Tottenham-supporters bekjennelser:

Publisert: