Britisk storavis omtaler OL-hoppbakken som den rareste stadion i verden

Om snaue to uker sitter norske OL-hoppere på bommen i det som blir beskrevet som «verdens rareste arena».

FOTBALL OG HOPP: Lokale myndigheter fant ut at det var praktisk å bygge et anlegg som kunne brukes både til hopp og fotball, så da ble det bygget en stadion som kan huse både hopprenn og fotballkamper.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det er bare 13 dager til Daniel-Andre Tande og resten av den norske OL-hopptroppen innleder vinterlekene i Pyeongchang med kvalifisering i normalbakken.

Da er Olympic Ski Jump Center i Alpensia kledd i vinterdrakt, og det er lite som minner om fotball. Men så sent som i september var 1411 tilskuere vitne til at toppserielaget Gangwon FC spilte uavgjort 3–3 mot Jennam Dragons samme sted som hopprennene i vinter-OL arrangeres.

Lokale myndigheter fant nemlig ut at det var praktisk å bygge et anlegg som kunne tjene begge formål, så det ble bygd en stadion med plass til 11.000 tilskuere.

På den ene kortsiden ligger de to hoppbakkene, og hopperne kommer nesten til å lande på gressbanen når se skal i aksjon under OL. Selve fotballbanen er bygd inne med tribuner på de andre sidene.

– Utfordrer til verdens rareste

Omtale av hoppsport er ikke dagligdags i britiske aviser, men det kombinerte fotball- og hopp-anlegget har pirret interessen hos The Guardian. Den britiske storavisen spør seg i tittelen: «Hva er det siste en fotballklubb trenger? En stadion med hoppbakker».

Det er nok av spesielle stadion rundt om i verden, blant annet Jekaterinburg Arena i Russland, som skal bli brukt under årets fotball-VM.

I Singapore er det bygd en flytende fotballbane, som har plass til 30.000 tilskuere.

The Guardian følger opp med at «denne sesongen har vi fått en ny utfordrer når det gjelder verdens rareste fotballarena».

Lavt tilskuersnitt

Gangwon har hatt en nomadetilværelse siden klubben ble opprettet. Det bor 1,5 millioner mennesker i området, men de er spredt rundt den fjellrike provinsen.

Dermed spilte laget på fire forskjellige steder, før laget flyttet til hoppanlegget. Når OL offisielt begynner 9. februar, må klubben finne seg en ny hjemmebane.

Neste sesong vil hjemmebanen bli Songam Stadium i Chuncheon. Da håper laget også at flere tilskuere vil finne veien til hjemmekampene. For 2017-sesongen var snittet på 1,984 tilskuere. Kun ett lag hadde svakere snitt i K League.

Har fire andre anlegg

Det har ikke bare vært lett å arrangere fotballkamper ved Olympic Ski Jump Senter, skriver The Guardian. Alpensia, der anlegger ligger, har færre en 50.000 innbyggere. De fleste bor på den andre siden av feriestedet.

Det er tungvint komme seg dit, og ikke altfor mye å gjøre når du har kommet fram. I tillegg hadde Gangwon de høyeste billettprisene i Korea forrige sesong.

Til tross for det hadde laget 5000 tilskuere til sin første hjemmekamp forrige sesong.

Publisert: