Bjørn Helge Riise: - Deilig!

— Deilig å komme i gang og deilig med tre poeng, var Bjørn Helge Riises umiddelbare kommentar etter 1-0-seieren mot Stabæk.

SEIER I ÅPNINGEN: John Arne Riise fikk se lillebror Bjørn Helge være med på å sikre Aalesund seieren i sesongåpningen.
 • Pål Are Lilleheim
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Vi tar poeng, spiller til tider veldig bra og jeg føler vel at vi er overlegne i dag. Vi vinner fullt fortjent, og dermed har vi fått en god start på sesongen, oppsummerte AaFK-kapteinen etter at seriepremieren mot Stabæk var unnagjort.

Les også

Orry Larsen sikret drømmestart for Aalesund

Servitør

Bjørn Helge Riise var servitøren til seiersmålet med sitt frispark fra det som de aller fleste mener var skuddhold. I stedet for skudd valgte han å chippe ballen inn i feltet.

— Jeg følte at vi regjerte i luftrommet, og da var det bare å legge den inn for luftkrigene, forklarer han.

Chippen fant Peter Orry Larsen, som styrte ballen i mål med hodet – halvannet minutt ut i den andre omgangen.

- Spilte disiplinert

AaFK hadde grei kontroll etter scoringen, og fortsatte med å holde Stabæk på en armlengdes avstand. Fjorårets store overraskelse i eliteserien skapte svært lite gjennom kampen, men i sluttminuttene presset de hjemmelaget langt inn i egen boks.

— Vi spilte disiplinert, og med lav risiko gjennom kampen. Det var også planen. Spille med defensiv trygghet, og ta vare på sjansene som vi fikk. Det ble litt hektisk mot slutten, men vi red av den også. Det viser kvalitet, mener Riise.

Det er mye som er nytt fra fjorårssesongen med AaFK. En del nye spillere viste seg frem mot Stabæk, men laget som hele la ned en betydelig større innsats enn det som var gjennomgangstonen i fjor.

— Trond (Fredriksen) sa til oss før kampen at vi må stå samla, løpe mer og ville mer enn dem for å vinne. Det må uansett ligge i bunnen, og det fikk vi frem i dag, mener Riise. Som var den som tilbakela flest kilometer, og som var lederen og motoren hos de oransje i kampen.

Skryter av de nye

AaFK-kapteinen skryter også av de nye spillerne, de som spilte i kampen mot Stabæk.

— De nye har ekstreme ferdigheter, og viste noe av det i dag. Gyasi med sin teknikk og fart, Boli med sin styrke og teknikk og Kirkeskov med sin løpskapasitet. Det kommer til å bli veldig bra utover i sesongen, er han overbevist om.

Les også

John Arne Riise: - Fantastisk å være tilbake

Blir moro med storebror

Den siste signeringen til AaFK ble presentert for publikum før kampstart; John Arne Riise. Og Bjørn Helge kan ikke dy seg når han blir spurt om hvordan det blir når storebror er klarert for spill:

— Det blir kaos!, sier han og smiler. Før han henter seg inn igjen.

— Neida – det kommer til å bli moro. For oss er det en drøm som nå blir realisert. Men jeg tror det kommer til å bli stort for klubben at han er kommet hit, og at det blir en berikelse for norsk fotball generelt å få en så erfaren og profilert spiller tilbake.

Vanskelig bortekamp

I neste serierunde venter Haugesund på bortebane. Med det i tankene er Bjørn Helge Riise bare enda mer glad for at seriepremieren på hjemmebane resulterte i tre poeng.

— Haugesund borte er en av de vanskeligste kampene i sesongen. Derfor var det viktig å få tre poeng og en god følelse med oss i bagasjen, mener han.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK
 3. Stabæk Fotball

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18113445222336
2Bodø/Glimt18105337181935
3Kristiansund1810262420432
4Rosenborg1894537241331
5Lillestrøm189452822631
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. To ganger fikk ekte­paret fra Jæren nei til å adoptere. Likevel dro de til Sør-Korea og hentet et barn

 2. Cruiseskip forlot Stavanger – men måtte returnere

 3. Gir seg som Bryne-trener, assistenten kan overta

 4. – Mange gilde minner har gått tapt, men det viktigste er at farmor kom seg ut

 5. Gutt sto bak brann i barnehage

 6. Her er 22 navn som gjør Vikings akademi-sjef stolt