Bjørgen fortalte om mamma-livet: Varsler comeback om under to måneder

— Jeg har allerede vært på en del turer på ski og kommet i gang med treningen, sier Marit Bjørgen.

Marit Bjørgen kom med sønnen da hun møtte pressen fredag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

HOLMENKOLLEN (Aftenposten): Søndag gjør verdens beste langrennsløpere opp i de knallharde løypene rundt Holmenkollen og opp mot Frognerseteren.

Den største stjernen av dem alle følger rennet fra sidelinjen, men fredag møtte Marit Bjørgen pressen for første gang etter at hun ble mamma i julen.

SE VIDEO MED BJØRGEN-INTERVJU:

— Det er stor stas, han er en snill gutt. Han sover ikke hele natten, og det er jo noe nytt for en toppidrettsutøver. Men det går veldig bra. Jeg har vært på en del turer på ski og kommet i gang med trening, men jeg er ikke klar for noen tremil på søndag, sa Bjørgen, som hadde Marius med seg i en trillevogn, og den lille ga fra seg noen lyder underveis i pressekonferansen.

Les også

Johaug: - Jeg ble kjempelei meg

— NM er aktuelt

Bjørgen har fulgt skirennene denne vinteren fra tv-skjermen, og er glad for resultatene de har vist. Men allerede i NM på Beitostølen i starten av april kan de få besøk av læremesteren.

— NM på Beito i april kan absolutt være aktuelt. Jeg har jo ikke de store ambisjonene i det året her, og målet er opptrening til VM i Lahti neste år, sa hun.

Hun har ikke drevet med intervalltrening, men hatt skiturer og styrkeøkter.

De nye rutinene i heimen går bra, sier hun. Pappa Fred Børre Lundberg gjør en veldig god innsats, sier hun.

— Nå har jeg jo en veldig snill mann som er veldig fleksibel. Jeg får trene på morgenen, og så jobber han litt utover dagen. Det er en ny sjef i hjemmet som styrer mye av hverdagen.

Les også

Her er elleve vanlige tabber skimosjonister gjør

Lagvenninnene er verdens beste på ski, og de har allerede vært innom på besøk og meldt seg til tjeneste.

— Med en gang han begynte å skrike så leverte de han fra seg igjen. De har sagt at de vil være barnevakt, men jeg har ikke turt å spørre nå midt i sesongen, sa hun.

Bjørgen regner med å ha med seg Marius på hele sesongoppkjøringen før neste sesong, og at den lille gutten blir med også til VM i Lahti neste år.

Fred Børre Lundberg blir med som «dagmamma» på hele opplegget når han får permisjon fra 1. mai. Bjørgen har lyst til å følge samlingsplanen som resten av landslaget følger.

Johaug og Østberg gleder seg

De andre lagvenninnene ser frem til å få med seg Bjørgen på tur igjen.

- Skulle ikke hun stille på søndag?

— Jo, det er dagens nyhet, spøkte Ingvild Flugstad Østberg og Therse Johaug under sin pressekonferanse litt tidligere på etttermiddagen.

De legger ikke skjul på at det blir godt å få «mamma Bjørgen» tilbake i laget igjen.

— Hun er en person vi jentene på laget har sett opp til i mange år. Hun har en trygghet og selvtillit som smitter over på oss andre, sa Østberg, som tok OL-gull sammen med Bjørgen under lagsprinten i Sotsji-OL i 2014. — Vi får se om hun er blitt altfor mye husmor eller om hun har noe krutt igjen når hun kommer tilbake, sa Johaug, som omtalte «treningsturene» hun har hatt med Bjørgen som gode, gammeldagse skravleturer.

Publisert: