Pressekonferansen illustrerer Solskjærs dilemma: Nå planlegger han for neste sesong

Ole Gunnar Solskjær vil vinne så mange kamper som mulig. Samtidig må han tenke på klubbens fremtid.

Ole Gunnar Solskjær har fått en glitrende start på sin karriere som Manchester United-manager.
 • Odd Inge Aas
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

MANCHESTER: Fredag innkasserte Solskjær sin kanskje aller største triumf så langt som United-manager, da Arsenal ble slått 3–1 i London. Han kan dermed se frem til femterundekampen i FA-cupen om snaue tre uker.

Tirsdag kommer Burnley til Old Trafford i det som blir Solskjærs syvende ligakamp som manager for United. Motstanderen er ikke bedre enn nummer 16 i Premier League, men etter en blytung sesongstart, har Burnleys resultater forbedret seg ganske kraftig den siste tiden.

 • LES MER OM KAMPEN MOT ARSENAL: United vant gigantoppgjøret mot Arsenal
Ole Gunnar Solskjær og Ashley Young etter seieren over Arsenal.

Solskjær møtte mandag morgen den engelske pressen på lagets treningsanlegg Carrington. Der ble han blant annet spurt om sine tanker om det som alltid har vært en av grunnpilarene i Uniteds suksess.

For både Matt Busby og Alex Ferguson var det helt sentralt å gi unge spillere fra egne rekker sjansen på førstelaget. Det er det også for nordmannen.

– Vi har noen talenter på ungdomslaget som du trolig vil få se før neste sesong. Det er det det handler om for meg nå, å sette klubben og laget i en god posisjon ved slutten av denne sesongen. Hvordan ser vi ut da? Hvordan ser vi ut før neste sesong?

Marcus Rashford er det beste eksempelet på en lokal unggutt som har slått ut i full blomst på Manchester Uniteds førstelag.

Det vanskelige steget

Solskjær nevnte Mason Greenwood og Jimmy Garner som reservelagsspillere det er forventninger til. Det handler bare om å finne det rette tidspunktet å gi dem sjansen.

Det er et av dilemmaene han må forholde seg til, og Solskjær listet opp noen av stjernene ungguttene kjemper mot.

Alexis Sánchez, Romelu Lukaku og Juan Mata er en trio som ikke har spilt så mye i det siste.

– Det er tre spillere som ungguttene må slå seg forbi, og de er ganske gode. Og så er vi her for å få resultater, illustrerte nordmannen.

Et av dilemmaene er om de unge spillerne skal sendes på lån til klubber i lavere divisjoner. Engelsk presse har den siste uken skrevet at Solskjær har stoppet utlån for noen av de største talentene. Tahith Chong og Angel Gomes har allerede fått spilletid på førstelaget.

– Det er et vanskelig steg fra U18-laget til førstelaget. Dagens spillere blir litt mer utålmodige enn tidligere og vil gjerne dra tidligere. Hva som er den beste veien, er imidlertid litt ulikt. For endel lag på lavere nivåer, spiller ikke på den måten du ønsker, sier nordmannen.

Han pekte på en spiller som Jadon Sancho, som dro fra Manchester Citys til tyske Dortmund i ung alder. Der har han nå fått sitt store gjennombrudd og spiller også på det engelske landslaget.

Ole Gunnar Solskjær prøver å gi de unge spillerne sjansen.

Var det bra at Pogba dro?

Paul Pogba spilte for Solskjær på reservelaget i 2011 og 2012, men valgte som 19-åring å dra til Juventus. Noen mener han ikke ville vært like god i dag hvis han hadde blitt i United hele tiden.

Det er ikke Solskjær så sikker på.

– De største talentene hopper gjerne over reservelaget og gjør som Ryan Giggs gjorde, går rett inn på førstelaget. Paul (Pogba) hadde seks eller syv kamper for reservelaget, og det var det. Han ville trolig gått inn på førstelaget hvis han hadde blitt, sier han.

Solskjær ble spurt om dette betyr at den midlertidige manageren planlegger for jobben også neste sesong.

– Jeg er her for å forberede laget på neste sesong. Men det betyr selvsagt også å gjøre det bra nå, avsluttet han.

Publisert:
 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Premier League
 3. Manchester United

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Liverpool96302762121
3Manchester City96212041620
4West Ham United95221610617
5Brighton & Hove Albion943299015
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. For 30 år siden skremte denne gjengen vannet av foreldre og rektorer i Sandnes

 2. Kommuuuuuuuuuuuuunen!

 3. Avhørte vitner kan ha husket feil

 4. Bygget Norges billigste sykkel- og gangsti, helt uten byråkrati

 5. Slik så det ut ved Vålandstårnet onsdag kveld

 6. Stor test av 15 brød: To får toppkarakter