Blogg: Hvorfor, Åge? Hvorfor?

<p>«Det måtte gå galt», skriver HP om Vikings kamp mot Sarpsborg. <strong> <i>Hva mener du?</i></strong></p>

hp-joergensen-lead Foto: Anders Minge

 • Hans Petter Jørgensen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Et helt betydningsløst oppgjør mot et lag som allerede har rykket ned er ikke noe godt utgangspunkt. Viking gjorde da heller ingenting for at dette skulle bli noe annet enn en mørkegrå aften i Sarpsborg.

Første omgang har ett lyspunkt, og det er Yann Erik De Lanlay. Hans finter og forseringer fryder etthvert fotballhjerte, men dessverre førte ikke dribleraidene til noe. Bortsett fra Yannis påfunn var det nærmest hjelpeløst. Det er upresist, det er temposvakt og det er trist. Vår nye spanjol har sannelig en utfordring.

Åge Hareide insisterer fortsatt på at Birkir skal ha klippekort, og jeg syntes det er Åge som bør få kjeften –ikke Birkir. Han er uten kontrakt og ute av form, men spille skal han selv om sesongen i prinsippet er over. Hva er begrunnelsen for det? Hvorfor ikke prøve noe nytt. Hvorfor får ikke Eirik Schultze sjansen? For ikke å snakke om Valon Berisha. Samme Berisha fikk sjansen etter pause, og brukte vel fem minutter på å utrette mer enn det Birkir klarte på førtifem.

Annen omgang var litt friskere fra Viking, og målet kom til slutt. En lobb inn i feltet fra Berisha ble tatt godt vare på av Vidar Nisja. Vi hadde ledelsen og vi hadde kontrollen. Mot et lag som allerede har rykket ned. Vi har gjort bytter, og satt innpå to offensive spillere i Veton Berisha og Bengt Sæternes. Hva velger vi så å gjøre? Vi gir fra oss hele initiativet. Vi legger oss bakpå, og serverer kampen til Sarpsborg. Hvorfor Åge? Hvorfor?

Jeg har fem vitner på at jeg forutså utfallet flere minutter før Indridi laget sitt tredje straffespark på fire kamper. Det måtte gå galt, og det gjorde det.

Jeg skulle veldig gjerne hatt en forklaring på hvorfor vi gjør dette taktiske valget. Hvorfor skal Viking forsvare seg til poeng mot et lag som allerede har rykket ned? Har vi sunket så dypt?

I dag burde sesongen vært over. Det føles som sesongen er over. I stedet skal vi altså spille to serierunder til. Gi meg styrke!

Hva mener du?

Les også

 1. Hareide: - Vi gir bort straffer

 2. Viking mistet seieren på overtid

 3. Fra jubel til skuffelse for Nisja

Publisert:
 1. Fotball
 2. Sportsblogger

Mest lest akkurat nå

 1. To mindreårige gutter siktet etter knivstikking på Revheim

 2. Politiet søker etter mann som truet ansatte på bofellesskap

 3. Hun har en Porsche i roségull: – Nå som verden er så trist, trenger vi farger

 4. Mann i 30-årene risikerer for­varing etter å ha for­grepet seg på ett år gammel datter

 5. Fire nye smitte­tilfeller i Stavanger – ingen i Sandnes eller Sola

 6. Eva hadde kjørt lastebil i flere år. Da pande­mien brøt ut, så hun en annonse hun ikke klarte å legge fra seg