Italia-topp ringte FIFA-sjefen: - Har satt krav til dommeren før returmøtet mot Sverige

Nervene er i høyspenn i Italia før kveldens skjebnekamp mot Sverige.

IKKE FORNØYD: Italias fotballpresident Carlo Tavecchio (til venstre) skal ha ringt FIFA-sjef Gianno Infantino med krav om bedre dømming foran kveldens returmøte mellom Italia og Sverige. I situasjonen over er Leonardo Bonucci fortvilet etter en duell med svenske spillere. Emil Forsberg trøster italieneren. Dommer Cüneyt Cakir i rødt.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Sverige tok første stikk i VM-omspillskampene mot Italia med 1-0-seier hjemme på Friends Arena fredag. Jakob Johansson ble matchvinner med sitt første landslagsmål.

I kveld spilles returkampen på mektige San Siro i Milano, og nervene virker å være i høyspenn hos begge sider. Spesielt står mye på spill i den store fotballnasjonen Italia, som bare har gått glipp av to VM-sluttspill gjennom tidene, i 1930 og 1958.

Les også

Sverige rystet Italia: Nå er de 90 minutter fra VM

– Hadde ikke kontroll

Den italienske leiren skal ha vært opprørt over det man mener var svak dommerinnsats av tyrkiske Cüneyt Cakir.

– Han tillot kampen å bli for fysisk på bekostning av det tekniske. Med tanke på at en av våre spillere antakelig brakk nesen (Leonardo Bonucci, journ.anm.), hadde han kanskje ikke full kontroll, sa landslagstrener Gian Piero Ventura like etter kampen.

SJEF: Italias landslagstrener Gian Piero Ventura på pressekonferanse før Sverige-kampen. Keeperlegende Gianluigi Buffon like bak.

Dommerinnsatsen skal ha fått Italias fotballpresident Carlo Tavecchio til å ringe FIFA-president Gianni Infantino for å klage, skriver Aftonbladet, som refererer italienske Gazzetta dello Sport.

Tavecchio var fortvilet over at Ola Toivonen ikke ble utvist, og skal ha krevd «bra dommerinnsats» i returen.

– Jeg brakk nesen etter 30 sekunder, det er ikke så mye mer å si. Toivonen burde vært utvist, sa Bonucci, ifølge Expressen. Milan-stopperen skal spille kveldens kamp med ansiktsmaske.

Cakir, som dømte kampen i Sverige, er en rutinert kampleder. 40-åringen dømte Champions League-finalen mellom Madrid-naboene Real og Atlético før sommeren, og har dømt i både EM- og VM-sluttspill.

Les også

Svensk fotballsjef i harnisk over kvinnelandslagets boikott: - Respektløst

Les også

Sveriges kvinnelandslag boikotter prisutdeling i protest: – Vi vil få respekt

– Veldig merkelig

Sveriges landslagstrener Janne Andersson reagerer på det som kan oppfattes som utidig påvirkning fra en fotballstormakt.

– Det er veldig merkelig at man kan få det til å se ut som om vi ble favorisert, sier Andersson.

– Man gjør seg jo noen tanker rundt italienernes reaksjoner på dommerinnsatsen. Jeg følte ikke på noe tidspunkt at vi var favorisert. Det er veldig pussig at man kan se det slik. Men det er vel deres virkelighet, sier 55-åringen fra Halmstad.

HÅPER I KVELD: Matchvinner i første kamp, Jakob Johansson, takker publikum på Friends Arena i Solna for kampen. Landslagssjef Janne Andersson til høyre.

Andersson tror ikke at den italienske fotballpresidentens utspill vil få noen betydning for kveldens kamp.

– Fotballkamper avgjøres på banen og dommeren er satt til å lede kampen. Jeg er overbevist om at morgendagens dommer klarer det, sa Andersson på søndagens pressekonferanse.

Det er spanske Antonio Mateu Lahoz som skal dømme kampen i Milano.

Les også

Krystallklar Lagerbäck krever endring: – Kan ikke underprestere slik

I VM med uavgjort

Et uavgjortresultat, eller ettmålstap hvor Sverige scorer, vil sende «blågult» til fotball-VM i Russland.

– Vi kommer ikke til å satse kun på å holde nullen. Man kan ikke forsvare seg hele kampen. Vi skal forsøke å angripe med klokhet og i riktige situasjoner. Vi vet at om vi holder nullen er vi VM, og vi har også gode muligheter om vi klarer å score, sier kaptein Andreas Granqvist ifølge Expressen.

Avspark på San Siro i Milano er klokken 20.45. Kampen kan sees på MAX.

Publisert: