Tysklands flotte flørt med 80- og 90-tallet

Tysklands nye drakt er moderne, men har elementer fra tidligere suksesser. Perfekt!

Tysklands nye drakt.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Noe overraskende er det allerede klar en ny drakt for Tyskland. Vanligvis har landslagsdrakter lenger levetid enn ett år, men denne gang har altså Adidas gitt tyskerne en ny drakt som skal brukes i hvert fall fram til november neste år. Det presenteres som drakten til Konføderasjonscupen neste sommer.

For meg gjør det ingen ting at det kommer en ny drakt — for denne er virkelig flott! Dette er en moderne drakt der designerne har sett på hva som har fungert tidligere, og tatt noen elementer med i drakten.

I fronten av drakten er det et geometrisk mønster som til forveksling ligner det som er på andredrakten frs VM i 1990, da jo Vest-Tyskland gikk helt til topps:

Lothar Matthäus i den klassiske drakten fra 1990.

Mønsteret er ikke helt likt, men det er ikke tvil om at det henspilles på dette mønsteret i designet. Glad som jeg er i både vannmerker i drakter og retro-drakter, så må dette bli tommel opp fra meg!

Et annet element jeg festet meg ved med en gang, var at flaggfargene til Tyskland danner et lite bånd i halsen. Etter litt googling fikk jeg bekreftet at dette elementet var i bruk i drakten i VM i 1986:

Karl Heinz Rummenigge i 1986-drakten.

En flott detalj den gang, og minst like flott nå. For min del kan gjerne Tyskland spille med slike halser i årene framover.

Alt i alt en solid drakt, jeg gir den 9 av 10. HVA SYNES DU?

Publisert: