Haakonsen skal jobbe videre for VIFs aksjeselskap

<p>I går ble det klart at Truls Haakonsen slutter i stillingen som sportsdirektør. Nå begynner han som konsulent for aksjeselskapet.</p>

Oslo 20110520.Vålerengas sportssjef Truls Haakonsen i treninghallen Valhall i Oslo fredag. Arbeidsgiverorganisasjonen NISO har tatt ut 95 spillere i streik, noe som medfører at neste serierunde blir avlyst eller utsatt.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
 • Rune Steen Hansen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

HAMAR (h-a.no): Truls Haakonsen slutter altså i stillingen som sportsdirektør i Vålerenga. I pressemeldingen som ble sendt ut i går hevdes det at dette ikke har sammenheng med overgangssaken rundt Veigar Páll Gunnarsson.

Spillerlogistikk

Det skal være uenigheter med styret som gjør at Haakonsen trekker seg fra sin stilling med umiddelbar virkning. Vålerenga sier i en uttalelse at partene er uenige om hvordan elitedelen i klubben skal drives videre.

Samtidig er det klart at Haakonsen nå trer inn i en konsulent-rolle for klubbens aksjeselskap.

Det bekrefter Vålerengas styreleder Odd Skarheim overfor HA-sporten.

– Haakonsen skal i tre måneder fungere i en konsulentstilling i AS'et hvor han skal jobbe med spillerlogistikk , sier Skarheim.

I klartekst betyr det at Haakonsen skal fortsette med mye av den samme jobben han har gjort, bare at nå blir aksjeselskapet oppdragsgiveren hans. I denne funksjonen vil Haakonsen jobbe med kjøp og salg av spillere, samt utforming av spillekontrakter.

Forskjellen nå blir at Haakonsen kan jobbe for fullt igjen, siden han hadde permisjon fra den stillingen han i går fratrådte.

Vil ikke fordele skyld

– Jeg synes det er positivt at vi kan benyttes oss av Haakonsen i en slik rolle. Når det gjelder årsaken til avtalen, er vi enige om at vi er uenige om veien videre , sier Skarheim.

Haakonsen er fortsatt under etterforskning i forbindelse med overgangssaken til Veigar Páll Gunnarsson.

Skarheim forståelse for at enkelte kobler avgangen til overgangssaken.

– Styret har forståelse for at det vil bli stilt spørsmål om hvorvidt denne konklusjonen kan knyttes til den pågående overgangssaken. Den saken er ennå ikke avsluttet, og det er ikke opp til styret å fordele ansvar og skyld, sier han.

Klubben opplyser at Truls Haakonsen vil få en sluttpakke i forbindelse med oppsigelsen.

Haakonsen føler han har støtte

Truls Haakonsen mener han har støtte i Vålerenga der det er viktig å ha støtte.

Det var nemlig det han svarte da HA-sporten lurte på om han følte tillit og støtte i Vålerenga og av styret i Vålerenga.

– Jeg har fått god støtte fra nøkkelpersoner i Vålerenga. De som har støttet meg vet utmerket godt hvem de er, og det er jeg svært takknemlig for. De som har støttet meg, vet selv hvem det er , sier Haakonsen.

I pressemeldingen til Vålerenga uttalte han seg slik: "Skal man som sportsdirektør bidra til å utvikle en klubb, er det helt nødvendig å gå i takt med styret. Det er ikke til å legge skjul på at vi er grunnleggende uenige om i hvilken retning elitedelen skal utvikles i årene framover".

Når han nå går over i en konsulentstilling for aksjeselskapet i stedet, slipper Haakonsen å forholde seg til styret i klubben. Nå blir det i stedet tettere samarbeid med AS’et.

Les også

 1. Norsk politi vil avhøre fransk toppklubb

 2. Politiet har nye opplysninger i overgangssaken

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

 2. Koronapasient i 50-årene døde på SUS

 3. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut

 4. Vil ha bom mot russ og sextrafikk på landets lengste sandstrand

 5. Bensinprisen over 20 kroner i Stavanger

 6. Tor-Erlend (35) selger våt ved rett fra kløyvemaskinen: - Folk sikrer seg ved til neste vinter