Sykling: Alexander Kristoff tok årets første seier etter etappetriumf i Tyskland rundt

Alexander Kristoff leverte en monsterspurt og tråkket inn til en kjærkommen seier på 2. etappe i Tyskland rundt fredag. Det var hans første sykkeltriumf i 2021.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Ulikt torsdagens flate åpningsetappe var det kupert terreng som ventet rytterne fredag. Det var likevel ventet at de rene spurterne skulle henge med og gjøre opp om seieren.

Kristoff fikk ødelagt sine spurtsjanser torsdag etter en velt like før mål. Fredag hadde han muligheten til å slå tilbake. Det skulle han lykkes med etter at spurtkonkurrent Phil Bauhaus stivnet på oppløpet.

– Jeg liker å sykle i Tyskland. Jeg har mange seirer her. Jeg er veldig glad, sa Kristoff til arrangøren etterpå.

Første på 39 år

Kristoff vant etter å ha kastet seg foran i siste liten.

– Det var veldig nære, så jeg visste ikke helt om jeg tok det, sa Kristoff videre.

UAE-rytteren tok sin første seier siden han vant åpningsetappen i fjorårets koronautsatte Tour de France. Det var også første norske seier i Tyskland rundt siden Jostein Wilmanns triumf i 1982.

God norsk dag

I tillegg til Kristoffs seier var det en god norsk dag på tyske veier. På oppløpet ble Kristoff kjørt opp av lagkamerat Sven Erik Bystrøm, som trillet inn til 5.-plass.

Rasmus Tiller fra Uno-X kom inn like bak som nummer seks. Tillers lagkamerat Anders Skaarseth gjorde også en god figur. Han lå lenge i fronten av hovedfeltet og var med på å taue inn den ensomme bruddet.

Belgiske Louis Vervaeke lå lenge alene i front etter at han støtet fra hovedfeltet drøyt 40 kilometer fra mål. Med ni kilometer igjen ble han hentet inn.

Tyskland rundt består av fire etapper og avsluttes søndag.

(NTB)

Publisert: