Bayern bekrefter Haaland-interesse: – Hvis ikke ville vi vært totale amatører

Bayern Münchens sportsdirektør Hasan Salihamidzic innrømmer at storklubben følger nøye med på det Erling Braut Haaland foretar seg i Borussia Dortmund.

Erling Braut Haaland viste målform i den tyske cupen lørdag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Lørdag innledet Haaland sesongen med målshow da Dortmund slo Wiesbaden 3–0 i den tyske cupen. Den norske superstjernen sto for samtlige tre scoringer.

Søndag ble nordmannen ikke overraskende et stort tema i programmet «Doppelpass» hos den tyske TV-kanalen Sport1. Der deltok blant andre Bayern-toppen Salihamidzic.

Konfrontert med om klubben har noen form for interesse i Haaland, lød svaret:

– Selvsagt, han er en topp spiller, og en super gutt ut fra det jeg hører. 60 mål på 60 kamper, du må følge med på det, hvis ikke hadde vi vært totale amatører.

– Dette er en snakk om en spiller som hele verden ønsker seg, sannsynligvis, fortsatte han.

Krystallklart Dortmund-nei

Bayern har i øyeblikket målmaskinen Robert Lewandowski som sin spydpiss. Polakken er imidlertid snart 33 år. Det spekuleres i hvor lenge han kan holde det gående.

Lewandowskis kontrakt utløper i 2023.

Etter lørdagens cupkamp ble Dortmunds sportssjef Sebastian Kehl spurt av TV-kanalen Sky Sports om det finnes noe scenario som kan gjøre at Erling Braut Haaland forsvinner ut stadionportene allerede i sommer.

Svaret var ikke til å misforstå.

– Nei! Hva slags scenario skulle det være? Vi har forpliktet oss klart på dette området, sa Kehl.

Vil ikke vekk

Haaland står med formidable 60 mål på 60 kamper for Dortmund etter overgangen fra Salzburg i januar 2020. I hele perioden har samtidig overgangsspekulasjonene rast rundt jærbuen.

Noe nær alle Europas storklubber er satt i forbindelse med nordmannen.

Kehl hevder imidlertid at Haaland ikke har det travelt med å komme seg av gårde.

– Erling føler seg utrolig komfortabel med oss, han ønsker å oppnå noe med dette laget, og jeg har overhodet ikke følelsen av at han ønsker seg vekk, sa han.

Klausul

Dortmund har allerede solgt Jadon Sancho til Manchester United i sommerens overgangsvindu. Dersom også Haaland skulle forsvinne, ville det vært et hardt sportslig slag for storklubben.

Nordmannens nåværende Dortmund-kontrakt løper til 2024, men det er rapportert om at han skal ha en utkjøpsklausul som kan utløses neste sommer. Den skal lyde på 75 millioner euro, tilsvarende rundt 800 millioner kroner.

Det er markant lavere enn det som antas å være måltyvens verdi i markedet.

Publisert: