Kristoff vant i Belgia etter solostøt: – Noe av det råeste jeg har sett

Scheldeprijs er kjent som «spurternes VM», men Alexander Kristoff (34) avgjorde etter å ha angrepet på brosteinen syv kilometer fra mål.

Publisert: Publisert:

Alexander Kristoff (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) vant semiklassikeren Scheldeprijs for første gang i 2015, og onsdag fulgte han opp med sin andre seier i rittet – etter å ha gått solo på de siste syv kilometerne.

– Det er noen av det råeste jeg har sett på lang, lang tid av Alexander Kristoff, sa Discovery-kommentator Petter Bø Tosterud etter målgang.

Med onsdagens seier har Kristoff totalt 86 seirer i seniorkarrieren. Kun én gang tidligere har han vunnet solo. Det var tilbake i 2009, da han vant den tredje etappen i Ringerike Grand Prix.

– Det smakte godt. Jeg husker den seieren (i Ringerike Grand Prix) godt! Jeg visste jeg hadde vunnet solo før, men det var lenge siden, skriver Kristoff i en SMS til VG.

– Mot slutten av brosteinen tenkte jeg at jeg bare skulle gi det et forsøk, og ingen fulgte etter meg. Jeg ga alt jeg hadde, og jeg hadde gode bein i finalen, sier Kristoff i et intervju vist på Discovery+.

I SLAG: Kristoff har vist stigende form den siste tiden, og virker til å være i rute før monumentklassikeren Paris-Roubaix.

Nordmannen vant rittet 24 sekunder foran Danny van Poppel (Bora-Hansgrohe) og Sam Welsford (Team DSM).

Kristoff gjennomsnittsfart gjennom de 198,7 kilometerne var hele 48,9 kilometer i timen, i rittet som ble preget av utfordrende værforhold og høy fart i sidevindsutsatte partier.

Dermed ble det en strålende avslutning på den belgiske vårsesongen for Kristoff, som tok karrierens åttende topp-ti-plassering i Flandern rundt på søndag. Fremdeles gjenstår avslutningen av vårens brosteinssesong, monumentklassikeren Paris-Roubaix om halvannen uke (17. april).

Stein Ørn, Kristoffs stefar og trener, røper at det franske brosteinsrittet er vårens store mål - til tross for at han historisk sett har gjort det bedre i et ritt som Flandern rundt, som han vant i 2015.

– Det er fordi motstanderne er så vanskelig å slå i Flandern på grunn av vekten. I Roubaix så er det i større grad ren kraft, sier Ørn, med henvisning til at brosteinen i Flandern i all hovedsak er lagt til bratte bakker, mens den i Paris-Roubaix er i stort sett flatt terreng.

NI ÅR SIDEN: Alexander Kristoff (nærmest kamera) har sitt beste resultat fra Paris-Roubaix tilbake i 2013.

Treneren fremhever også at Kristoff etter overgangen til det belgiske Intermarché-laget har tilgang på bedre utstyr enn tidligere.

– Han er i rute nå, men han er samtidig tilbake på radaren (til konkurrentene). Du så på ansiktsuttrykket hans, at det var litt dumt, for nå er han ikke usynlig lenger, sier Ørn.

Kristoff har tidligere en niendeplass fra 2013 som beste resultat i Paris-Roubaix.

– Jeg føler meg mye bedre på brostein enn for noen år siden, så ja, jeg har troen på et godt resultat. Men for at det skal bli seier, så må nok veldig mye klaffe og kanskje noen favoritter må få noe trøbbel, skriver Kristoff til VG.

PS! Du kan følge sykkelsesongen på Discovery+!

Publisert: