Ny håndballsensasjon da Danmark røk ut av EM: – En katastrofal turnering

De regjerende verdensmestrene er sensasjonelt ute av EM.

Ungarns Mátyás Györi kjemper for ballen mot Islands Elvar Orn Jonsson og Aron Palmarsson.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

ISLAND-UNGARN 18–24

Kampen mellom Island og Ungarn i gruppe E var svært viktig for de to lagene med tanke på veien videre i mesterskapet.

Men minst like nervøse var de mange danske tilskuerne på tribunen i Malmö Arena. Etter tap mot Island og uavgjort mot Ungarn, var danskene avhengige av hjelp fra sin tidligere koloni Island: Alt annet enn islandsk seier, og Danmark ville ryke ut.

Og det startet bra – for Island og Danmark. Ungarn tok riktignok ledelsen helt i starten av kampen, men islendingene var sterke i andre halvdel av første omgang og ledet 12–9 til pause.

Scoret nesten ikke

Men neglebitingen var langt fra over for de seiersvante rødhvite, regjerende verdensmester etter å ha smadret Norge i finalen i 2019.

Les også

Derfor skriver suksesstreneren på hånden før hver kamp

Les også

Håndballguttas EM-suksess gir håndballjentene billettboost

Ungarn jobbet seg sakte, men sikkert inn i kampen. Og mens islendingene kun scoret seks ganger i andre omgang, mye på grunn av godt keeperspill, traff ungarerne med sine avslutninger gang på gang. De siste ti minuttene av kampen ledet Ungarn med fire-fem mål, og rådville islendinger var ikke i stand til å slå tilbake.

– Dansk fiasko

Dermed er danskene ute av VM.

– En katastrofal turnering. Dansk fiasko, slår den danske avisen Ekstra Bladet fast i direktedekningen av kampen.

Danmark var den store EM-favoritten etter forrige års VM-gull. En annen favoritt, Frankrike, røk også ut etter tap mot Norge, noe som var svært overraskende.

Danmark spiller mot Russland 20.30 onsdag kveld, men begge lagene er ute av mesterskapet. Norges mellomspillgruppe blir dermed seende slik ut:

Finalerunden

Norge, Slovenia, Ungarn, Island, Sverige, Portugal. Norge spiller mot alle lagene utenom Portugal, som var i Norges innledende gruppe. De to beste lagene etter mellomspillet går til semifinale. Norge, Slovenia og Ungarn får med seg to poeng fra gruppespillet, Island, Sverige og Portugal null.

Norge møter Ungarn i første kamp i mellomspillet på fredag.

Her er hele spilleplanen for mesterskapet.

Disse kampene spilles i Wien (gruppe 1) og Malmö (gruppe 2, med blant annet Norge). Som hovedregel er kamptidspunktene 16, 18.15 og 20.30, men søndag 19.1. spilles kampene 14, 16.15 og 18.30.

De to beste i gruppene går til semifinale. Semifinalene spilles i Stockholm 24.1., finalen samme sted søndag 26.1. klokken 16.30.

Publisert: