Norge sjanseløse i spurten – begge de norske lagene utenfor pallen

Canada med seier i Italia.

Publisert: Publisert:

Johannes Høsflot Klæbo klarte ikke å sørge for norsk jubel. Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

 • Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det så lenge ut som både det norske førstelaget og annetlaget skulle kjempe om seieren på herresprinten. Ut på siste etappe lå de helt i tet, men både Golberg og Klæbo ble for svake da de store kanonene satte opp farten rett før slutt.

Aller sterkest var Alex Harvey og Len Valjas fra Canada. Sveriges førstelag med Oskar Svensson og Karl-Johan Westberg ble nummer to, og Italia med Federico Pellegriono og Dietmar Nöckler ble nummer tre.

Dermed kom ingen av de norske lagene på pallen. Norges annetlag med Håvard Solås Taugbøl og Pål Golberg havnet på fjerdeplass, og førstelaget med Johannes Høsflot Klæbo og Sindre Børnestad Skar kom på femteplass.

Det var små tilløp til kaos i finalen for kvinnene i det 15 lag store feltet. Norges førstelag rotet det til i en av vekslingene, og det var derfor knyttet spenning til hvordan det ville gå i det store herrefeltet.

Les også

Norge slått i spurtdrama – bak både Russland og Sverige

Foto: Gian Ehrenzeller / TT / NTB Scanpix

De to norske lagene gikk sammen ut fra start, og la seg rett bak det svenske og det finske laget. Førstelaget ble litt hindret i den første vekslingen, men begge lagene lå godt i feltet på andre etappe.

De neste etappene gikk som de første. Norge hang godt med, og viste styrke. Både første- og annetlaget lå i tetstriden. Det gikk verre med Sverige og Italia som kræsjet i en sving på den fjerde etappen. Johannes Høsflot Klæbo satte opp farten mot slutten av sin nest siste etappe, og sørget for at det ble strekk i feltet. Etter fjerde etappe var det dobbelt norsk.

Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo gikk den siste etappen for de norske lagene, og gikk ut helt i tet. Men begge de norske lagene falt bakover i feltet i løpet av etappen, og det var trangt og vanskelig å komme seg fremover.

Og med spurtkanoner som Pellegrino og Harvey ble det for vanskelig å vinne. Alex Harvey var overlegen i spurten, og ingen av de norske sprinterne kom seg inn på pallen.

Les også

Sensasjonell norsk seier etter spurtdrama

Alle de fire norske lagene gikk videre til finalene etter semifinalene søndag ettermiddag. Sindre Bjørnestad Skar og Johannes Høsflot Klæbo gikk for det norske førstelaget, og Håvard Solås Taugbøl og Pål Golberg på det norske annetlaget.

Førstelaget ble nummer to i sitt kvalifiseringsheat, rett bak Finlands annetlag. Norges annetlag havnet på tredjeplass.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne i 70-årene døde etter badeulykke ved Mandal

 2. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

 3. Denne økten sier noe om hvorfor Jakob Ingebrigtsen er så god

 4. Trafikken går som normalt igjen på E39

 5. Slik sjekker du om barnet ditt kan gå i barnehagen eller på skolen

 6. Beskjeden fra legen fikk Thore (56) til å endre livsstil. Slik unngikk han diabetes.

 1. Pål Golberg
 2. Canada
 3. Bjørnestad