Skandalescener i Tyskland: Storklubbens spillere måtte rømme inn i garderoben

Hjemmesupportere stormet banen da opprykket gikk i vasken.

Hjemmesupporterne stormet banen etter playoff-kampen mellom Eintracht Braunschweig og Wolfsburg.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Eintracht Braunschweig – Wolfsburg 0–1 (0–2 sammenlagt)

Den tidligere toppklubben Wolfsburg har slitt i årets Bundesliga, men klarte til slutt å berge kvalifiseringsplassen i bunnen av tabellen. Dermed kunne klubben redde plassen i den øverste tyske divisjonen, dersom de slo rivalen Eintracht Braunschweig over to kamper. Braunschweig kom på tredjeplass i 2. Bundesliga. Nordmannen Gustav Valsvik spiller for Braunschweig.

Storklubben slo rivalen 1–0 på hjemmebane. Etter en målløs første omgang i returoppgjøret på bortebane, klarte de å sikre seg et viktig bortemål tidlig i den siste omgangen. Selv om Braunschweig presset, klarte de ikke å snu kampen og sikre opprykket fra 2. Bundesliga.

Les også

Tiger Woods beklager etter pågripelsen: – Det var ikke alkohol inne i bildet

Wolfsburg-fansen kunne feire fornyet kontrakt i Bundesliga etter 2–0-seier sammenlagt.

Allerede i begynnelsen av andre omgang begynte hjemmefansen å skape trøbbel. De fyrte av fyrverkeri og fakler, og en sikkerhetsvakt måtte ha medisinsk behandling etter å ha blitt truffet av pyro, skriver den tyske avisen Bild.de.

Ingen ble skadet da dette blusset ble kastet over politiet, men tidligere i kampen fikk en sikkerhetsvakt behandling etter å ha blitt truffet av bluss.

Da kampen ble blåst av, og det ble klart at hjemmelaget ikke rykket opp, ble kaoset enda verre. Flere hundre Braunschweig-fans stormet banen mens Wolfsburg-spillerne jublet, og forsøkte å komme seg over til borteseksjonen. Samtidig kastet de ulike gjenstander mot bortelagets spillere, skriver Wolfsburg Allgemeine.

Wolfsburg-spillerne, som skulle feire fornyet kontrakt i Bundesliga, måtte rømme banen sammen med dommerne, og tok tilflukt i garderobeanlegget.

Les også

Marcus Pedersen: – Jeg har aldri vært i denne situasjonen før

– Vi måtte rømme inn i garderoben, så vi fikk ikke jublet med fansen, sa Olaf Rebbe, sportslig leder i Wolfsburg.

Bildene fra kampen viser at store politistyrker bygget en mur rundt de gul- og blåkledde supporterne og bortefansen, mens banen ble fylt av stadig flere. Også her ble det avfyrt bluss som ble kastet mot politiet.

Flere hundre politibetjenter dannet flere lag rykke murer mellom de to lags supportere.

Etter hvert fikk politiet kontroll, men Wolfsburg-spillerne kunne ikke komme ut på banen for å feire sammen med de tilreisende supporterne. Først en stund etter kampslutt kunne kaptein Diego Benaglio takke fansen for støtten de siste ukene.

Wolfsburg er den tidligere klubben til RBK-spiss Nicklas Bendtner, og i dag er den svenske legenden Fredrik Ljungberg assistenttrener for klubben.

Klubben vant den tyske Bundesligaen så sent som i 2008/09-sesongen, og har hatt stjernespillere som Edin Dzeko, Kevin De Bruyne og Julian Draxler i klubben.

Publisert: