Ronaldo senket VM-vertene

Cristiano Ronaldo la turbulensen bak seg og scoret kampens eneste mål da Portugal slo vertslaget Russland 1-0 i FIFAs kontinentcup onsdag.

Cristiano Ronaldo jubler etter å ha scoret Portugals vinnermål i kontinentcupen mot Russland onsdag. Foto: Ivan Sekretarev, AP / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Superstjernen mistenkes av spanske skattemyndigheter for å ha unndratt over 100 millioner kroner fra beskatning, og saken har ført til at det spekuleres i at han kommer til å forlate Real Madrid.

Ronaldo har ikke villet uttale seg om saken mens han er i Russland for å delta i prøve-VM, og han trosset blant annet påbudet om å møte til pressekonferanse etter at han ble kåret til kampens spiller i åpningskampen.

Les også

Mourinho slår tilbake mot påstandene om at han er under etterforskning

Les også

Spansk journalist tror Ronaldo blir United-spiller: Dette taler for og imot milliardovergangen

Onsdag brukte han hodet i dobbelt forstand allerede i kampens 8. minutt. Med smarte bevegelser manøvrerte han seg til helt fri posisjon ved lengste stolpe på et innlegg, og deretter nikket han ballen i mål.

Det var Ronaldos første landslagsmål scoret i Russland. Han håper nok at det blir mange flere i VM-sluttspillet neste år.

Dominerte

Portugal dominerte fullstendig i første omgang, og publikum i Moskva hadde lite å glede seg over.

Igor Akinfejev i hjemmemålet, som spilte sin 100. landskamp, måtte levere flere redninger da Ronaldo og lagkameratene var frampå. Særlig god var redningen på et hodestøt fra Adrien Silva tidlig i annen omgang.

Etter pause spilte Russland seg inn i kampen, men det ble ikke mange gode sjanser av det. Den største muligheten til utligning kom på overtid, men Georgij Dzjikja nikket over.

Les også

Ronaldo anklages for å ha unndratt 140 millioner i skatt

Nær semifinale

Med seieren tok europamester Portugal et kjempesteg mot semifinale i kontinentcupen. Selv om seieren glapp på overtid i 2-2-kampen mot Mexico i 1. runde, er laget komfortabelt plassert med beskjedne New Zealand som eneste gjenværende motstander.

Russland må prestere mot Mexico i siste runde om det ikke skal bli sportslig fiasko i prøve-VM.

Publisert: