Arsenal sendte gullvarsel med utklassing av City

Olivier Giroud med drømmemål da Arsenal herjet i Community Shield.

Det har vært rykter om at Olivier Giroud er på vei bort fra Arsenal denne sommeren, men etter at franskmannen scoret det nydelige 3-0-målet søndag, pekte han på klubbemblemet. Foto: REUTERS

 • Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

ARSENAL-MANCHESTER CITY 3-0:

Santi Cazorla, Aaron Ramsey og Olivier Giroud scoret målene da de to Premier League-lagene tjuvstartet sesongen på Wembley søndag.

Santi Cazorlas markkryper lurte seg ned i hjørnet. Foto: REUTERS

17. august 2013: Arsenal taper 1–3 hjemme mot Aston Villa i sesongåpningen. Ropet «spend, spend, spend» ljomer ned fra benkeradene på Emirates Stadium, med klar henvisning til at klubben ikke hadde gjort et eneste spillerkjøp så langt den sommeren.Slike mishagsytringer vil ikke bli rettet mot manager Arsène Wenger etter Arsenals ligaåpning mot Crystal Palace lørdag. Kun Manchester United har brukt mer penger på spillerkjøp (etter at salg også er medregnet) enn Arsenal av Premier League-lagene denne sommeren.

Sommershopping

I går spilte nysigneringene Alexis Sánchez, Mathieu Debuchy og Calum Chambers fra start da regjerende ligamester Manchester City ble knust 3–0 i Community Shield. Arsenal kvalifiserte seg til oppgjøret ved å vinne FA-cupen forrige sesong, et trofé som var klubbens første på ni år.

I VM brukte dommerne en spray for å vise spillerne i muren hvor de skal stå ved frispark. Nå videreføres ideen i flere av de store ligaene, så også i England, og Michael Oliver ble første engelske dommer til å bruke verktøyet i en engelsk kamp på toppnivå søndag. Sprayen har også blitt brukt i Sør-Amerika i en årrekke. Foto: AP

Spesielt i første omgang mot Manchester City viste Arsenal at de mener alvor i jakten på ligagullet denne sesongen.– Etter at Alexis Sánchez kom til klubben, er alle spente. Etter FA-cupgullet føler jeg at denne klubben er på vei opp, sa målscorer Aaron Ramsey til BBC etter kampen.

Bremser kjøpefesten

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt mener Arsenals ambisjoner på overgangsmarkedet vil påvirke spillernes mentalitet positivt.

— De har hentet spillere som Özil og Sánchez, og de mister ikke lenger spillerne de ønsker å beholde. Jeg ser på Arsenal som en klarere tittelkandidat enn de har vært på mange år, sier Thorstvedt til Aftenposten.

Innkjøpstrenden er motsatt for gårsdagens motstander Manchester City, som er inne i en edruelig fase. UEFAs Financial Fair Play-regler gjør at Citys arabiske eiere ikke lenger kan sørge for kjøpefest.

Aaron Ramsey viste at han er i rute også ved denne sesongstarten. Forrige sesong startet han sesongen sensasjonelt bra, før en skade ødela mye av vårsesongen. Foto: AP

Derfor har manager Manuel Pellegrini måttet velge en mer slu tilnærming til overgangsmarkedet, blant annet ved å hente tidligere Arsenal-back Bacary Sagna gratis og Chelsea-legenden Frank Lampard på lån fra New York City FC.Erik Thorstvedt holder Manchester City som en av de store favorittene til gull, men mener gårsdagens kamp var en vekker.

— Det virket som om de hadde en måned igjen til serien. De har mange tøffe kamper i starten av sesongen, så de må skru på bryteren raskest mulig. Og det tror jeg de har evnen til å gjøre, sier den tidligere Tottenham-keeperen og landslagsbautaen.

- Fem-seks utfordrere

City-manager Pellegrini sa etter kampen i går at Premier League har fem-seks potensielle gullkandidater denne sesongen.

Det var ikke bare Arsenal som sendte et varsel til de øvrige topplagene med en uke til seriestart. Liverpool utklasset det tyske storlaget Borussia Dortmund i en treningskamp hjemme på Anfield, og vant 4–0 etter en strålende angrepsoppvisning.

Blant de andre gullutfordrerne vekker Chelseas sommerkjøp oppsikt. Manager José Mourinho har nemlig raidet den spanske ligaen for klassespillere som Diego Costa, Filipe Luis og Cesc Fàbregas.

På White Hart Lane har den nye Tottenham-sjefen Mauricio Pochettino ligget relativt lavt på overgangsmarkedet, og heller fokusert på å implementere sin ettertraktede fotballfilosofi.

Manchester Uniteds nye sjef Louis van Gaal har også klinkende klare tanker om hvordan fotball skal spilles. Ander Herrera og Luke Shaw har kommet inn stadionportene på Old Trafford, men det ryktes om flere på vei.

Uansett kunne Arsène Wenger med sikkerhet melde følgende i går:

— Folk som følger Premier League bør glede seg, for vi har så mange sterke lag.

Les også

 1. Håner Arsenals fans: - De er bare dumme

 2. Wenger skeptisk til Citys klubbnettverk

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Community Shield
 3. Arsenal FC
 4. Manchester City

Mest lest akkurat nå

 1. 36 nye smittetilfeller på Nord-Jæren siste døgn

 2. Dette er reglene som gjelder på Nord-Jæren fra i dag

 3. Hvorfor snakkes det ikke mer om maten som ødelegger tarmen, undrer leser. Dette svarer eksperten.

 4. Nå rives huset: – Ville ikke bodd under buss­vei­broen

 5. Negativ test for alle ved Kvernaland omsorgssenter

 6. Forvirring rundt nye tiltak: – Kan virke motstridende, men dette er en skjerping