Norges kamp mot Serbia utsatt igjen. Nå er det disse månedene som er aktuelle.

Norges Fotballforbund venter fortsatt på signaler rundt EM-omspillet og kampen mot Serbia.

Martin Ødegaard og landslagssjef Lars Lagerbäck venter på beskjed rundt når EM-omspillet mot Serbia spilles.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Viruspandemien har skapt store utfordringer rundt avviklingen av både klubb- og landskamper. Mye er fortsatt svært uklart.

Den mest sannsynlige løsningen er at EM-omspillet skjer i månedsskiftet oktober-november. Det skal være innspillet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har fått fra flere av deltagerlandene.

Landslagssjefene ønsker i hovedsak ikke at omspillet skal komme som første kamp etter en lang pause.

– Vi venter vi fortsatt på en avklaring rundt når kampene i nasjonsligaen og EM-omspillet skal spilles, fordelt på månedene september, oktober og november, sier fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

Les også

Han var egoistisk og naiv, så endret han seg: «Vi fotballspillere er som sauer noen ganger»

Innspill

Uefa ba nasjonale forbund om å komme med sine ønsker rundt når kampene skulle spilles. Dette ble diskutert av landslagssjef Lars Lagerbäck og hans medarbeidere senest for halvannen uke siden.

– Vi har fått et antall alternative forslag for datoer. De er nok ikke offisielle. Så jeg kan ikke gå inn på disse. Vi har hatt flere møter om dette og skal nå skrive ned våre tanker, sa Lagerbäck til NTB om den prosessen.

Les også

Maks halv fotballsesong for klubbene i Rogaland: – Det blir veldig spesielt

Møter Serbia

Norge møter Serbia hjemme i EM-omspillet. Kampen skulle opprinnelig vært spilt 26. mars, men ble så utsatt til ubestemt dato i juni.

Det ble også fort uaktuelt på grunn av pandemien. Om Norge slår Serbia, venter en finale mot enten Skottland eller Israel. Også den spilles i så fall Oslo.

Vinneren er klar for EM-sluttspillet neste år.

Publisert: