Newcastle og West Ham forbyr spillerne å håndhilse

Engelsk fotball vil hverken avlyse kamper eller bannlyse publikum på grunn av virusfrykt, men et par klubber har forbudt sine spillere å håndhilse.

Publisert: Publisert:

Spillerne i både Newcastle og West Ham har fått forbud mot å håndhilse på grunn av frykt for spredning av koronaviruset. Her er Newcastles-spiller Joelinton i duell med West Hams Ryan Fredericks. Foto: PAUL CHILDS, REUTERS / NTB SCANPIX

 • NTB-AFP

– Det er et ritual her at alle håndhilser når vi møtes hver morgen, men på legens anbefaling har vi lagt den tradisjonen på is inntil videre, sier Newcastle-manager Steve Bruce.

– Vi følger med på nyhetene for å følge utviklingen, men heldigvis har vi en fremragende lege som gir oss råd om hvordan vi bør forholde oss.

West Ham er den andre klubben som har forbudt spillerne å håndhilse.

– Vi er blitt enige om at vi ikke gjør det i øyeblikket, men om vi scorer i helgen så får de lov til å juble sammen, sier manager David Moyes.

 • LES MER: Fem spørsmål og svar om koronavirus og sport

Journalister som skal dekke Arsenals pressekonferanse lørdag er blitt bedt om å fylle ut et spørreskjema der de blant annet må opplyse hvor de har vært den siste tiden.

Liverpool-manager Jürgen Klopp sier at man tar smittefaren på alvor, men spillerne får lov til å håndhilse.

– Vi treffer de samme tiltakene som vi gjennomfører når det er influensasmitte i omgivelsene. Ingen har sagt at vi ikke kan spille fotball, og da forbereder vi oss på å gjøre det, sier Klopp.

I Italia er storkampen mellom Juventus og Inter en av fem Serie A-kamper som i helgen spilles for tomme tribuner, mens alle helgens eliteseriekamper i Sveits er utsatt inntil videre. Det er ingen planer om lignende tiltak i England, der det skal spilles åtte Premier League-kamper i helgen i tillegg til ligacupfinalen mellom Aston Villa og Manchester City.

City-manager Pep Guardiola sier at han ikke har pålagt spillerne spesielle tiltak for å hindre smitte.

– Vi håndhilser, og jeg elsker å klemme folk. Ikke like mye som Jürgen Klopp. Han er mesteren på det feltet, men jeg gjør så godt jeg kan, sier han.

(©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Everton5410147713
2Aston Villa44001221012
3Liverpool53111313010
4Leicester City530212849
5Arsenal53028629
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Helikopter er satt inn i søk etter savnet mann

 2. Fastleger i Stavanger blir tatt ut i streik

 3. Boligbrannen på Klepp: To menn tiltalt for grovt skadeverk

 4. Storkunde vraket Polen for utslippskutt på Ålgård

 5. Kvifor har hytteeigaren rett til å klage på dette naustet?

 6. I helgen åpnes Domkirken. Da kan du speide etter beinrester, tenner og kistekanter.

 1. Premier League
 2. Engelsk fotball
 3. Coronaviruset