Ventura med storspill i Las Vegas

Den norske golfproffen Kristoffer Ventura imponerte i PGA-turneringen i Las Vegas lørdag. Etter en 65-runde er han på 15.-plass og har meldt seg på i tetkampen.

Publisert: Publisert:

Golfspilleren Kristoffer Ventura i aksjon tidligere i sommer. Denne helgen spiller 23-åringen på PGA-touren i Las Vegas. Foto: Jared C. Tilton/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP / NTB scanpix

  • NTB

Etter tre runder i turneringen er Ventura 13 slag under par, mens den amerikanske lederen Kevin Na er under par med 22 slag. På de neste plassene ligger Patrick Cantlay (-20) og Pat Perez (-18), begge fra USA.

Fra fjerdeplassen til Ventura skiller kun fire slag. Med nytt storspill på turneringens siste dag har Ventura gode sjanser til å få en svært imponerende plassering i turneringen.

  • LES OGSÅ: Dette kan være Jakob Ingebrigtsens gullplan

Startproblemer

Ventura startet runden lørdag på 35.-plass, syv slag under par. For tredje dag på rad fikk han en dårlig start. Denne gangen måtte han tåle en bogey på det første hullet. Han reparerte skaden mye med å få en flott birdie allerede på det neste hullet.

Det skulle virkelig gå veien for nordmannen, for flere bogeyer ble det ikke. Birdiene skulle det derimot bli hele syv av.

24-åringen radet opp birdier på hull fire, seks, syv og ni. Han avanserte inn blant topp ti i løpet av noen få hull.

På vei tilbake til klubbhuset hadde han tre hull på par før han satte rundens sjette birdie på 13. hull. Den syvende birdien fulgte på det 15. hullet, og ferskingen på PGA-touren satte press på spillerne som fortsatt ikke hadde startet sin tredje runde.

Kristoffer Ventura er sammen med Viktor Hovland Norges to faste innslag på PGA-touren i 2019/20-sesongen. Foto: Steve Helber / AP / NTB scanpix

Litt flaks

Han hadde dessuten den nødvendige flaksen, for på det 16. hullet var han litt ute å kjøre. Utslaget havnet utenfor fairway. Han måtte legge seg opp på fairwayen igjen med sitt neste slag, og det tredje slaget satte han i gresskanten bare noen få centimeter før ballen ville havnet i vannet.

Han reddet elegant par på hullet ved å legge fjerdeslaget sitt kort fra hullet.

På det 17. hullet, et 182 meter langt par-tre-hull, satte han utslaget sitt godt inne på greenen for en ny birdie-mulighet, men det ble bare par på hullet.

På avslutningshullet, et par-fire-hull, plasserte han ballen litt over en halvmeter fra koppen. Han klarte likevel ikke å sette sin åttende birdie på runden, men har all grunn til å være fornøyd med dagen likevel.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

  2. Her «snakker» Haaland seg til straffespark – sesongåpnet med to scoringer

  3. Knuste egen mesterskapsrekord – så løp han videre ut av stadion

  4. Ny E18 ved Larvik kostet 5,2 mrd. kroner. På veien forsvant avkjøringen til byen.

  5. Over disse skiene skjulte han vodkaflaskene. Nå kjenner treneren seg igjen i Northugs problemer.

  6. To smittet av koronavirus i Randaberg

  1. Kristoffer Ventura
  2. Golf