Ventura med storspill i Las Vegas

Den norske golfproffen Kristoffer Ventura imponerte i PGA-turneringen i Las Vegas lørdag. Etter en 65-runde er han på 15.-plass og har meldt seg på i tetkampen.

Golfspilleren Kristoffer Ventura i aksjon tidligere i sommer. Denne helgen spiller 23-åringen på PGA-touren i Las Vegas.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Etter tre runder i turneringen er Ventura 13 slag under par, mens den amerikanske lederen Kevin Na er under par med 22 slag. På de neste plassene ligger Patrick Cantlay (-20) og Pat Perez (-18), begge fra USA.

Fra fjerdeplassen til Ventura skiller kun fire slag. Med nytt storspill på turneringens siste dag har Ventura gode sjanser til å få en svært imponerende plassering i turneringen.

  • LES OGSÅ: Dette kan være Jakob Ingebrigtsens gullplan

Startproblemer

Ventura startet runden lørdag på 35.-plass, syv slag under par. For tredje dag på rad fikk han en dårlig start. Denne gangen måtte han tåle en bogey på det første hullet. Han reparerte skaden mye med å få en flott birdie allerede på det neste hullet.

Det skulle virkelig gå veien for nordmannen, for flere bogeyer ble det ikke. Birdiene skulle det derimot bli hele syv av.

24-åringen radet opp birdier på hull fire, seks, syv og ni. Han avanserte inn blant topp ti i løpet av noen få hull.

På vei tilbake til klubbhuset hadde han tre hull på par før han satte rundens sjette birdie på 13. hull. Den syvende birdien fulgte på det 15. hullet, og ferskingen på PGA-touren satte press på spillerne som fortsatt ikke hadde startet sin tredje runde.

Kristoffer Ventura er sammen med Viktor Hovland Norges to faste innslag på PGA-touren i 2019/20-sesongen.

Litt flaks

Han hadde dessuten den nødvendige flaksen, for på det 16. hullet var han litt ute å kjøre. Utslaget havnet utenfor fairway. Han måtte legge seg opp på fairwayen igjen med sitt neste slag, og det tredje slaget satte han i gresskanten bare noen få centimeter før ballen ville havnet i vannet.

Han reddet elegant par på hullet ved å legge fjerdeslaget sitt kort fra hullet.

På det 17. hullet, et 182 meter langt par-tre-hull, satte han utslaget sitt godt inne på greenen for en ny birdie-mulighet, men det ble bare par på hullet.

På avslutningshullet, et par-fire-hull, plasserte han ballen litt over en halvmeter fra koppen. Han klarte likevel ikke å sette sin åttende birdie på runden, men har all grunn til å være fornøyd med dagen likevel.

Publisert:
  1. Kristoffer Ventura
  2. Golf

Mest lest akkurat nå

  1. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

  2. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

  3. FHI varsler ny risikovurdering av omikron

  4. Traktor + julelys = sant

  5. Slik mener FHI-overlege at kommunene kan slå ned omikron-utbrudd

  6. – Jeg reagerer på den nye «skal»-tonen fra regjeringen