Ulvestad klar for Premier League

Drømmeovergangen i boks for 22-åringen.

Flere måneder med spekulasjoner er over. Nå er drømmeovergangen omsider i boks for Fredrik Ulvestad.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Flere måneder med spekulasjoner er over. Nå er drømmeovergangen omsider i boks for Fredrik Ulvestad.

Sunnmørsposten kunne tirsdag melde at det kun gjenstod detaljer før midtbanespilleren ble Premier League-proff, og at 22-åringen — som er på plass i England i dag sammen med pappa og rådgiver Rune - i løpet av dagen ville skrive under på en kontrakt med Burnley.

Overgangen bekreftes nå av Burnley.

Sunnmøringen trente med Burnley flere uker i februar. Der skal ålesunderen ha imponert såpass at klubben nå - etter å ha tenkt seg litt om - ønsker å gjøre overgangen permanent.

Les også

Kalvenes: – Godt klubbvalg

Vinn-vinn-situasjon

Fredrik Ulvestad — som debuterte på Norges A-landslag i fjor - har i flere år vært klar på at han har ønsket seg til utlandet. Derfor ville han ikke forlenge kontrakten med Aalesund, som gikk ut etter fjorårssesongen.

I mellomtiden har han vært linket til og ønsket av de fleste norske klubber, blant andre Molde, Vålerenga og Rosenborg. Flere har undret seg over Ulvestads tålmodighet med å finne seg ny klubb, men med fasiten i hånd ser det ut til å ha vært verdt ventetiden.

Overgangen er dessuten gode nyheter for Ulvestads gamle arbeidsgiver Aalesund. Hadde Ulvestad gått til en norsk klubb, ville Aalesund nemlig kun hatt krav på om lag 600.000 kroner. Nå kan Aalesund i utgangspunktet kreve minst 3,5 millioner kroner.

Stjernespekket motstand

Fredrik Ulvestad kan se fram mot noen svært spennende uker i en av verdens beste ligaer. Først og fremst fordi motstanden er blant verdens beste. I tur og orden venter eksempelvis storkanoner som Manchester City, Southampton, Tottenham og Arsenal i de neste rundene.

Samtidig er det liten tvil om at Burnley trenger poeng selv mot gode motstandere. Ti serierunder før slutt ligger klubben under nedrykksstreken. Klubben er likt med Queens Park Rangers, men tre poeng bak Aston Villa på den første trygge plassen.

Samtidig er et nedrykk neppe krise for Ulvestad, som nok har vurdert risikoen for at det kan bli Championship neste år. Uansett drømmer nok ålesunderen om å spille en avgjørende rolle til at Burnley også neste år kan bryne seg på verdens beste motstandere.

Publisert: