Skullerud: - Vi er så godt forberedt som mulig

MFK møter Dinamo Zagreb tirsdag.

Tor Ole Skullerud på trening før hjemmekampen mot Dinamo Zagreb.
  • Jan H. Indbjør
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Vi har vært grundig i forberedelsene til alle kvalifiseringskampene, og Dinamo har vi studert nøye. Seinest i seriekampen de spilte fredag. Da hadde de for øvrig gjort åtte endringer på startoppstillinga i forhold til kampen mot oss, forteller MFK-treneren.

Kroatene kommer med toppet mannskap, med unntak av Paulo Machado, som fikk rødt kort etter at han ble byttet ut (!) i Zagreb.

Les også

Dinamo Zagreb-spiller får 900.000 i bot etter kampen mot Molde

Les også

Selvsikker Dinamo-trener: - Vi vil avgjøre i ordinær tid

Lite slingringsmonn

MFK fikk med seg 1-1 fra kampen i Zagreb, og det blir naturlig nok betraktet som et utmerket utgangspunkt. Men det gir likevel ikke særlig slingringsmonn. Dinamo Zagreb hadde nøyaktig samme med seg fra første kamp i forrige kvalifiseringsrunde og slo Fola Esch fra Luxembourg 3-0 på bortebane i returkampen.

— Mot lag på dette nivået handler det uansett om å forsvare seg godt. De er ballsikre og raske, og veldig opptatt av å finne rommene. Det handler om å flytte beina raskt. Når den delen er på plass, må vi bruke mulighetene godt selv. Vi skal ikke være mindre opptatt av det, lover Skullerud.

Mulig storgevinst

Spill i Europa handler om store milliongevinster for lagene som når gruppespill, klart mest for plass i Mesterligaen. Men også gruppespillet i Europaligaen er attraktivt, både økonomisk og sportslig. Dersom MFK har slått Dinamo Zagreb sammenlagt etter kampen tirsdag kveld vil laget allerede være sikret en plass i Europaligaen, selv med tap i «playoff-runden» til Mesterligaen. Dersom kroatene trekker det lengste strået på Aker stadion, vil MFK likevel få spille om en plass i Europaligaen.

Men pengegevinsten er ikke blant Skulleruds momenter for å motivere spillerne før disse kvalifiseringskampene.

— Det hjelper ingen å henge disse tallene opp på veggen. Vi må sette sammen en god spilleplan og gjøre en god prestasjon, det er det dette dreier seg om for oss.

Publisert:
  1. Champions League
  2. Molde FK
  3. NK Dinamo Zagreb

Mest lest akkurat nå

  1. Camilla stygt skada under handballkamp i Storhallen: – Dei tribunane skulle aldri ha stått der

  2. Nå skal flere tas

  3. Mange prøvde seg i konkurransen – nå er fem finalister klare

  4. Andy Fletcher i Depeche Mode er død

  5. Else-Marie (76) gravde opp hagen for å huse Svitlana og barna: – Nå er det bare glede

  6. Overrasket i lokaloppgjøret: Dette har ikke skjedd på 22 år