Norsk keeper blir lagkamerat med Mix i USA

Eirik Holmen Johansen (22) er klar for New York City FC.

Eirik Holmen Johansen sto i mål for Sandefjord forrige sesong. Nå er han klar for amerikansk "soccer".
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

På utlån fra den engelske storklubben Manchester City, var 22-årige Johansen Lars Bohinens førstekeeper i Sandefjord i fjorårets opprykkssesong.

Nå er han klar for nye utfordringer i USA og Major League Soccer.

– Utrolig glad

NY LAGKAMERAT: David Villa, som her setter inn en av sine første scoringer i NYCFC-drakten, får enda en norsk lagkamerat.

New York City FC, som har samme eiere som Manchester City, bekrefter nå at Johansen har signert en permanent avtale med den nystartede MLS-klubben.22-åringen har allerede rukket å spille sin første kamp for NYCFC. Det gjorde han mot Brøndby i oppkjøringen til årets sesong.

– Det var en fantastisk opplevelse da jeg var her i sesongoppkjøringen, og jeg er utrolig glad for å kunne komme hit på permanent basis, sier Johansen til klubbens nettsider.

Nå blir han altså lagkamerat med den tidligere Barcelona-stjernen David Villa og eks-Rosenborg— og Stabæk-spiller Mix Diskerud. I tillegg slutter Frank Lampard seg til klubben i sommer.

Hovedtrener i NYCFC Jason Kreis er storfornøyd med sin ferskeste signering.

– Vi fikk godt inntrykk av Eirik i løpet av sesongoppkjøringen, og han passet godt inn i laget og til vår spillestil. Det er alltid godt å ha sterk konkurranse om plassene på laget, og Eirik vil bli en del av en allerede sterk gruppe av keepere som kjemper om spilletid. Det er en lang sesong og guttene vil få sine muligheter, sier Kreis.

Her er Eirik Holmen Johansen i forbindelse med en kamp i NextGen-serien mot Barcelona for Manchester City i 2011.

Til Manchester City som 16-åringEirik Holmen Johansen har blitt sett på som et av Norges største keepertalenter i lang tid. Allerede i 2008 ble han en del av storklubben Manchester Citys ungdomsakademi i en alder av 16 år.

I 2012 ble han utlånt til Scunthorpe United, før han i 2014 fikk sjansen i Sandefjord.

Publisert: