Perlescoring fra floppen Schweinsteiger hjalp United til seier

Med god hjelp fra tidligere utstøtte Bastian Schweinsteiger tok Manchester United seg enkelt videre i FA-cupen med 4-0-seier mot Wigan søndag.

Wayne Rooney gratulerer Bastian Schweinsteiger etter målet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

José Mourinho gjorde ni endringer på laget som spilte ligacupsemifinale mot Hull i midtuken, men unngikk en lignende smell som Liverpool opplevde mot Wolverhampton lørdag.

Schweinsteiger fikk starte sin første kamp på over ett år, og tyskeren takket Mourinho for tilliten ved å notere seg med både målgivende og scoring i 4-0-seieren. Før han rundet av med kveldens siste scoring, hadde Marouane Fellaini og Chris Smalling nær sagt avgjort fjerderundeoppgjøret med to mål på hver sin side av hvilen.

Les også

Liverpool sender stjernen hjem i privatfly fra Afrika for å rekke toppkampen

Les også

Kritikken hagler mot Klopp: - Mangel på kunnskap og respekt

Grigg-hit

Wigan kom til Old Trafford med en elendig statistikk mot den regjerende FA-cupmesteren, men de tilreisende supporterne skapte mye liv i borteseksjonen med EM-hiten «Will Grigg's on fire» innledningsvis.

På banen var det imidlertid lite som minnet om feststemning de første 45 minuttene, selv om det ikke var noe å si på at Manchester United gikk til pause med ledelse. Hjemmelaget trillet mye ball på tvers, og rett før pause fant Schweinsteiger Fellaini som kriget inn 1-0 med et kontant hodestøt.

Målshow

Servitør Anthony Martial og målscorer Chris Smalling kopierte ledermålet i det 57. minutt, før Henrikh Mkhitaryan, som misbrukte en stor mulighet i første omgang, gjorde 3-0 på en kontring der Martial var nest sist på ballen igjen. I sluttminuttene viste 32 år gamle Schweinsteiger seg som en atlet da han feide inn 4-0.

Warren Joyce, mannen som overtok som reservelagstrener i Manchester United etter Ole Gunnar Solskjær, fikk se United-keeper Sergio Romero gi en unødvendig retur ved en anledning, men nærmere kom aldri Championship-laget en redusering.

Med unntak av Liverpool er storlagene Chelsea, Manchester City, Arsenal og Tottenham også videre til femte runde i FA-cupen.

(©NTB)

Publisert:
  1. Manchester United
  2. Bastian Schweinsteiger
  3. Wigan Athletic FC

Mest lest akkurat nå

  1. Innfører påbud om munnbind på Nord-Jæren, venter med koronasertifikat

  2. Marcus (8) er koronasmittet. Det var ikke åpenbart for noen. Så ble det for første gang masse­testing på skolen

  3. 41 smittet på bedehus-basar

  4. Endrer undervisningen for konfirmanter etter sterke reaksjoner

  5. Endelig kan årets morsomste bankran starte

  6. Derfor vil de ikke vaksinere seg