Høgmo setter inn Martin Ødegaard fra start

Se hvem landslagssjefen gir tillit mot Ungarn.

Martin Ødegaard starter mot Ungarn.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

GROUPAMA ARENA (aftenposten.no): I kveld skal det avgjøres! Skal Norge spille fotball-EM neste sommer må Ungarn slås i Budapest.

Med 0-1 som utgangspunkt fra Ullevaal torsdag er det et krevende, men ikke umulig, utgangspunkt de norske spillerne har når de går ut på det grønne, våte gresset på den topp moderne Groupama Arena.

Per-Mathias Høgmo har valgt disse 11 spillerne i en 4-4-1-1-formasjon: Ørjan Håskjold Nyland – Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Haitam Aleesami – Per Ciljan Skjelbred, Stefan Johansen, Alexander Tettey, Mohamed Elyounoussi – Martin Ødegaard – Markus Henriksen.

Ungarns lag (4-1-4-1): Gabor Kiraly – Attila Fiola, Richard Guzmics, Adam Lang, Tamas Kadar – Akos Elek – Gergö Lovrencsics, Laszlo Kleinheisler, Adam Nagy, Balazs Dzsudzsak – Tamas Priskin.

Under pressekonferansen lørdag kveld var den en meget opplagt, og godt optimistisk, landslagssjef som snakket til mediene.

Han ser ikke ut til å ha latt seg knekke av tapet i Oslo.

NÅ GJELDER DET: Per-Mathias Høgmo under treningen på Groupama Arena i Budapest lørdag kveld.

Treneren la vekt på at laget hans i den kampen kunne ha ledet med to mål allerede etter tre minutter. Per Ciljan Skjelbred og Even Hovland brant hver sin store sjanse i åpningen av kampen.

— Vi var forberedt på to tette kamper, og at hjemmekampen kunne bli vanskeligere enn bortekampen. Ungarn har vist at de gir bort veldig få mål, sa han.

LES LARS TJÆRNÅS' ANALYSE:

Les også

Har vi kloke nok spillere?

Mener utvikling er det viktigste

Han prøvde seg også på litt humor da en av de ungarske journalistene spurte om han kunne få sitatene oversatt, i og med at det ikke var noen tolk til stede.

— Han spurte om vi har trent på avslutninger, og vi har trent på avslutninger i to dager nå, sa Høgmo på engelsk, før han forklarte at det hele bare var en spøk.

Groupama Arena sto ferdig i fjor, og har plass til i underkant av 24 000 tilskuere. At lydnivået kommer til å være skyhøyt rundt kvart på ni i morgen kveld er det ingen tvil om.

Mye står på spill, men Høgmo nekter å la alvoret prege forberedelsene.

— Jeg sa til spillerne på møtet at jeg ser ikke på dere som det dere er, men jeg ser på dere hvordan dere skal bli. At dere er i utvikling. Det er det det handler om. At man er i utvikling. At man ikke er sånn eller sånn. I morgen er en ny mulighet. I morgen skal vi score med et smil rundt munnen. For hvert mål skal vi ha et smil rundt munnen. Da er jeg fornøyd.

Hør podcasten etter landskampen mot Ungarn

I den siste utgaven av Aftenpodden Sport forsøker vi å hente oss inn igjen etter det skuffende tapet for Ungarn på Ullevaal torsdag kveld.

Bertil Valderhaug gjester studio og forteller om de gangene han er blitt lurt, og Roger Finjord, kvinnelandslagets sjef, er på besøk og deler både historier fra Alta og tanker om landslaget.

Publisert: