Solskjær hyller United-stjerne: – Et eksempel for de unge

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Astana i Europa League torsdag kveld.

Ole Gunnar Solskjær på onsdagens pressekonferanse før Manchester Uniteds Europa League-åpningen mot Astana.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

United-manager Ole Gunnar Solskjær er mest kjent for sitt vinnermål i Champions League-finalen i 1999, men han har også gode erfaringer i Europa League.

I fjor var Solskjær nær ved å lede Molde inn i fjorårets Europa League, men moldenserne røk for Zenit St. Petersburg i siste kvalifiseringsrunde før nordmannen overtok som United-manager. I 2015 slo Molde Ajax ut av turneringen.

– Jeg likte det veldig. Vi vant gruppen med Molde da, og vi var nær mot Zenit i fjor. Man møter andre typer lag, andre typer kulturer, så det blir en ny opplevelse for oss å møte Astana. Men det er også en erfaring for dem (Astana, journ.anm.), svarer Solskjær på spørsmål om hva han tar med seg av erfaring inn i sesongens turnering.

Les også

Solskjær jakter Europa-suksess: – Det blir en ny erfaring for oss

Ungguttene får sjansen, Rashford hylles

På onsdagens pressekonferanse avslørte Solskjær at blant andre Mason Greenwood (17) vil starte kampen mot Astana. United-manageren er tydelig på at ungguttene vil få sjanser i Europa League.

– Bruker man dem ikke, vet man ikke hva man har. Som trener må man gi dem en sjanse. Spesielt angrepsspillere, de vil vinne kamper for deg, sier Solskjær, som legger til at laguttakene i turneringen vil avhenge av tidligere kamper, skader og kommende kamper.

Les også

Solskjærs stjernekeeper signerte ny kontrakt

Rashford hylles av Solskjær før Uniteds Europa-kamp.

Én av dem som også får sjansen fra start er Axel Tuanzebe (21), som var med Solskjær på onsdagens pressekonferanse. Den unge forsvarsspilleren sier at Marcus Rashford (21), som scoret to mål i sin debut for United i Europa League i 2016, er en stor inspirasjon for ham og de unge i klubben.

– Jeg husker da Marcus fikk gjennombruddet, at alle virkelig tenkte at det var mulig for oss å få en sjanse. Det året var en stor inspirasjon for oss unge. Det var utrolig det han gjorde, og han fortsetter å vokse og gir positiv energi til de unge nå, sier Tuanzebe.

Også Solskjær hyller Rashfords påvirkning på de unge spillerne i United.

– Han er et eksempel for dem. Han er en fantastisk profesjonell. Han prøver å utvikle seg hver eneste dag. Det er sånn en United-spiller skal være, sier Solskjær om spissen sin.

Les også

United-profil skrev ny langtidskontrakt

Frykter kunstgress

Ved siden av Astana, møter Manchester United AZ Alkmaar og Partizan Beograd i Europa Leagues gruppe L.

Solskjær trekker fram én viktig faktor for å nå langt i turneringen.

– Spesielt i denne gruppen, med to bortekamper på kunstgress, tror jeg hjemmekampene blir viktige for oss, sier den norske United-manageren.

For første gang siden United vant Europa League i 2017 er klubben med i turneringen. Solskjær ser på turneringen som et springbrett inn i Champions League.

– Vi vil nå dit. Det er der vi vil være. Vinner vi, er vi i mesterligaen, sier han.

Publisert:
  1. Ole Gunnar Solskjær
  2. Manchester United
  3. Europa League

Mest lest akkurat nå

  1. Veton Berisha tatt ut på lands­laget: – Dritkult!

  2. Åpnet ny bane - vant 12-0 (!)

  3. Ble avvist av SUS to ganger – betalte 16.000 kroner for privat­behandling

  4. – Begrunnelsen er latterlig og føyer seg inn i et klart mønster

  5. FHI: Befolk­ningen kan nå velge type korona­vaksine

  6. Forsvarer før avhør i Birgitte-saken: Siktede ønsker å forklare seg nå