Fotballekspert slaktet Vålerenga da de hentet Azemi. Tror han kan få et løft i TIL.

Både Joacim Jönsson og Jesper Mathisen tror Fitim Azemi blir værende i TIL hvis han blir en suksess.

Publisert: Publisert:

Forsiktig optimist: Joacim Jönsson er forsiktig optimist når det gjelder Azemi til TIL. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

  • Robin Andersen

Mandag ble det klart at Fitim Azemi er TILs nye spiss på lån fra Vålerenga ut sesongen.

TIL-supportere venter spent på hva Azemi kan levere i den rødhvite-drakta. TV2s fotballekspert Jesper Mathisen er positiv.

– Da Azemi var i Glimt var han blant eliteseriens beste spisser. Han var et angrep alene og jobbet knallhardt defensivt. Men nå har han hatt et par tunge sesonger og i Vålerenga har han ikke vært i nærheten av det nivået, sier Mathisen.

– Det kan bli en kjempesignering, men det er usikkert kort med tanke på hva han har levert i det siste, fortsetter Mathisen.

Les også

Åpenhjertig TIL-spiss snakker ut om utenlandsoppholdet som endte i et mareritt: – Det tyngste var at jeg var alene

USIKKERT KORT: Jesper Mathisen tror Azemi kan bli en bra signering for TIL, men mener han også er et usikkert kort. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Tidenes katastrofeovergang

Da Vålerenga høsten 2017 hentet TILs nye spiss Fitim Azemi, etter et mislykket opphold i den israelske klubben Maccabi Haifa, var Eurosports fotballekspert Joacim Jönsson nådeløs om den overgangen.

– Jeg slaktet det og kalte det tidenes katastrofeovergang. Jeg sa at han ikke kom til å passe inn, sier Jönsson til iTromsø.

Han bruker ikke de samme ordene nå som TIL har hentet ham.

– Jeg synes det er en fornuftig signering av en klubb som ikke har all verden til penger. Azemi ser ut til å være i bedre form enn da han kom til Vålerenga og han vil nok heve standarden på Tromsøs angrep, sier eksperten.

Les også

Her er TILs nye spiss på plass i Tromsø: Ble kjørt rett til Alfheim

Viktig høst: Jönsson mener Azemi må ta vare på sjansen i TIL. Her er Fitim Azemi i kantina på Alfheim rett etter at overgangen ble bekreftet. Foto: Håkon Steinmo

Eurosports fotballekspert mener dette også er en viktig høst for Azemi, som ikke har scoret i øverste divisjon på tre år.

– Hvis han skal gjenopprette karrieren, så må han det til i TIL. Han kommer til å få tillit på et lag som passer ham. Hvis han ikke lykkes, må han nok spille 1.-divisjonsfotball framover, sier svensken.

Les også

Endelig får Guro (27) fra Tromsø spille mot favorittlaget – håper på rekordoppmøte

Ekspertene tror ikke på flere signeringer

«Gutan» startet denne sesongen forferdelig, før de i kampene før ferien slo tilbake og slo Sarpsborg 08, Molde, RBK og Stabæk. TIL er likevel ikke i nærheten av å ha sikret plassen ennå.

Dermed kan det hende TIL må hente flere spillere, men Mathisen ser ikke hvorfor de skal gjøre det.

– Slik jeg har forstått det gjennom de som kjenner TIL, har de ikke en enorm pengebinge å hente fra. Skal de svi av masse penger nå, i en sesong der de ikke vil klare å oppnå en høy plassering? Det eneste gjelder for TIL er å sikre seg eliteseriespill ut 2020, sier Mathisen.

Jönsson er enig med Mathisen.

– De bør muligens se etter en sentral midtbanespiller, men jeg tror TIL slår seg til ro med det de har, sier han.

Les også

United på nytt besøk i Tromsø: TIL drømmer om samarbeid med storklubben

– De beholder plassen

Begge ekspertene tror TIL berger plassen denne sesongen.

– På en eller annen måte er jeg imponert over at de har klart å snu det. Valakari står fast ved stilen og har klart å reise seg etter den elendige sesongstarten. Man skal ikke fantasere om at TIL er et topp seks-lag, for det er de ikke, men jeg tror de beholder plassen, sier Jönsson.

– Tromsø-laget er et lag som under Valakari har vært gode på sitt beste, men så synes jeg de også har vist at de har sine utfordringer. Spesielt når de får fravær i viktige deler av laget, siden de ikke har ikke den bredeste stallen. Tromsø kommer ikke til å være involvert nedrykksstriden i november, men at de skal klatre så mye har jeg ikke tro på, sier Mathisen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

  2. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

  3. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

  4. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

  5. Sjekk denne perlen fra Viking-spilleren: – Jeg bare la den i hjørnet

  6. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

  1. Tromsø IL
  2. Jesper Mathisen