Määttä tilbake fra start med nydelig scoring på brassespark

Aalesund vant 4–0 over 3. divisjonslaget Træff i Molde søndag i første runde av cupen.

Aalesund jubler etter Erlend Segbergs 1–0-scoring.
Publisert: Publisert:

– Det var profesjonelt, vi gjorde dette skikkelig, og det var det jeg håpet på, oppsummerte Lars Arne Nilsen til Sunnmørsposten etter kampen.

For etter onsdagens toppkamp mot HamKam, som AaFK vant 3–2 i Hamar, valgte Lars Arne Nilsen å gjøre sju endringer i startoppstillingen.

Motstander Træff, som ikke har spilt kamp på 21 måneder, fikk det ikke enkelt av den grunn. AaFK dominerte nemlig den første omgangen fullstendig, selv om det var en del unøyaktigheter på den siste banehalvdelen.

Les også

Nordli scoret mot sine aller beste kompiser: – Spesielt, men deilig

Drømmescoring av Määttä

Aalesund fikk en god start da Erlend Segberg sendte dem i ledelsen etter 16 minutter. En ball i feltet endte hos midtbanespilleren, som bredsidet ballen i mål.

Etterpå fortsatte AaFK å kjøre kampen og etter 34 minutter doblet Isak Dybvik Määttä ledelsen på nydelig vis. En corner endte hos unggutten, og han sendte ballen i mål med et perfekt utført brassespark fra fem meter.

– Det var veldig, veldig fint. Det er jeg som har lært ham det, spøker Nilsen.

– Det var fint det, ja, svarer Määttä, og legger til:

– Det er ikke ofte jeg scorer sånne mål. Det er sjelden jeg øver på det, men jeg har visst i meg, det så du nå.

Den unge vingen fra Langevåg fikk 90 minutter søndag, og det var første gang han startet en kamp siden andre runde mot Raufoss 19. mai. Totalt har det bare blitt 121 minutter i 1. divisjon denne sesongen.

– Jeg merker veldig på at kampformen ikke er helt der. Jeg har spilt veldig lite, og selv om jeg trener veldig godt, så er det kamper man må spille for å være i form. Du merker det veldig på kroppen å spille 90 minutter da, sier Määttä.

Tamt

Etter doblingen hadde Træff sin beste periode, og like etter 2-0-scoringen mistet Torbjørn Kallevåg ballen ved eget hjørneflagg. Eirik Kjørsvik trakk seg inn, men skuddet traff ikke mål. Ikke lenge etterpå måtte Andreas Lie i aksjon med hendene for første gang i kampen.

Pauseresultatet var 2–0 til AaFK, og blant andre Mamadou Diaw hadde flere gode sjanser til å score for Aalesund.

I den andre omgangen var Træff langt mer med fra start av og yppet seg mot AaFK.

Faktisk tok Træff over initiativet, og det var de som skapte mulighetene. Vertene framstod som et annet lag i starten av andre omgang, blant annet takket være innbytter Makhtar Thioune med eliteserieerfaring fra klubber som Molde og Viking.

Træffs avslutninger traff derimot ikke mål, og de klarte aldri å få målet de jaktet for å skape spenning i kampen. Det var likevel tydelig at trener Nilsen var misfornøyd med det laget viste i første del av andre omgang. Etter 71 minutter ble Sigurd Haugen og Niklas Castro byttet inn.

– Det er liten periode ja, men det blir sånn når det er 30 varmegrader og knusktørt. De skaper ikke altfor mye, sier Nilsen.

Unggutter

På direkten gikk AaFK opp i 3–0. Jonas Grønner satte en corner til slutt i nettmaskene.

Jonas Grønner scoret 3–0 for AaFK og det tok piffen av ut Træff.

Da gjorde Nilsen flere endringer, og ga både Stian Aarønes Holthe (18) og Henrik Molvær Melland (16) sine offisielle debuter for AaFK.

Bare minutter senere var Haugen alene med keeper og satte sikkert inn 4–0. Det ble også sluttresultatet i det som endte med en solid seier. Andre runde i cupen venter allerede kommende helg.

Publisert:
  1. Aalesunds FK

Mest lest akkurat nå

  1. Her sto det en hytte. Så forsvant landskapet rundt, bit for bit. Nå får eieren ikke bygge den opp igjen

  2. Nå kutter flere skoler ned på leksene

  3. To tenåringer og den enes stefar tiltalt for grov kroppsskade

  4. Sandnes Ulfs nye radarpar: - Vi kjenner hverandre ut og inn

  5. Mikal Stømne (24) gikk ned 84 kilo på egen hånd. Fem grep ble avgjørende.

  6. – Denne gang gikk det vår vei!