Åsane-bragd mot Rekdals serieledere: – Dette smakte ekstra godt

En fantastisk 1. omgang sikret Åsane tre poeng mot serielederen: – Vår beste omgang hittil denne sesongen, sier Åsane-treneren.

Før søndagens seier mot HamKam, hadde ikke Åsane kunnet juble for tre poeng siden seieren over Start 12. juni.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Dette smakte ekstra godt. Dette er kanskje ligaens tøffeste bortekamp, så det var helt herlig å vinne i dag, sier Åsane-trener Morten Røssland om 2–1-seieren over HamKam.

Oppgaven virket enorm, kanskje til og med umulig. Åsane sto med fem kamper på rad uten seier. Fire av de siste fem kampene hadde endt i tap.

Det var bakteppet før oransjetrøyene møtte serieleder HamKam på Briskeby søndag ettermiddag. Kjetil Rekdals mannskap hadde vunnet fem av de siste seks kampene sine i Obos-ligaen.

Men det hindret ikke Åsane i å vinne 2–1 og ta tre poeng borte mot ligaens aller beste lag.

– Vi gjorde en veldig smart bortekamp i dag, forteller Åsane-spiller Håkon Lorentzen, som scoret lagets første mål i 2–1-seieren.

Håkon Lorentzen scoret kampens første, før Joakim Hammersland doblet ledelsen like før pause, og selv om HamKam scoret i 2. omgang, holdt det til seier.

– Dette var fantastisk, og en kjempefin måte å snu en dårlig trend på. Vi kom hit med lave skuldre, og visste at vi var mer enn gode nok til å vinne, sier målscorer Lorentzen.

Håkon Lorentzen sendte Åsane i ledelsen mot HamKam midtveis i 1. omgang.

– Vi var smarte

– Kan vi kalle denne seieren for en bragd?

– Ja, ikke fordi vi slår de på bortebane, men på grunn av måten vi gjør det på. 1. omgang var vår beste omgang hittil denne sesongen, og det er nesten en prestasjon i seg selv at vi ikke går til pause med flere enn to mål, konstaterer Røssland.

Lorentzen mener at kampbildet, hvor HamKam sto høyt og Åsane fikk rom å kontre i, passet oransjetrøyene godt.

– Vi var smarte, og i 1. omgang klarte vi å utnytte rommene HamKam ga oss. Effektiviteten vi hadde i angrepsspillet i dag, har vi manglet i det siste, forklarer angrepsspilleren.

I 2. omgang tok HamKam i større grad over kampen, og på overtid reduserte Albert Berisha.

– Vi har vært inne i en dårlig stim i det siste, så det hadde ikke forundret meg om de hadde utlignet i dag. Men vi hadde stått imot såpass lenge, så jeg var ikke bekymret, sier Lorentzen.

Joakim Hammersland (nummer to fra høyre i muren) scoret like før pause på Briskeby.

– Gode nok til å hamle opp med alle

Åsane startet kampen best og tok kontroll over spillet fra første minutt. Omtrent halvveis ut i 1. omgang fikk Åsane uttelling, og det på utypisk Åsane-vis.

Stian Nygard mottok en pasning og hadde store deler av hjemmelagets halvdel for seg selv. Nygard fant til slutt Håkon Lorentzen, som var sikker alene med keeper. En vakker kontring, og 1–0 til bortelaget på Briskeby.

– Jeg kom på et veldig langt løp og ble sluppet alene med keeper, og satte den i hjørnet. Det var en deilig scoring, og det var både fin og hurtig angrepsfotball, forklarer målscorer Lorentzen.

Og bra ble til bedre for Åsane like før pause. Joakim Hammersland ble spilt alene gjennom med keeper, og gjorde ingen feil med venstrefoten. Han trillet ballen i lengste hjørne, og Åsane gikk i garderoben med en tomålsledelse mot serielederen.

HamKam styrte store deler av 2. omgang, men fikk ikke uttelling før på overtid. Jonas Enkerud fant Albert Berisha, som fikk headet ballen i mål før Åsane-keeper Mark Jensen fikk en hånd på den - men det ble ikke flere mål på Briskeby.

– Selvtilliten har ikke vært på topp i det siste, men vi har aldri mistet troen på det vi holder på med, sier Lorentzen og fortsetter:

– Denne seieren viser at vi er gode nok til å hamle opp med absolutt alle lag i denne ligaen.

Det betyr at oransjetrøyene fra Bergen nord klatrer opp på 6. plass, men med én kamp mer spilt enn lagene rundt seg.

Publisert: