Kristoff skal sykle for nytt lag: – Enkelt for dem å bytte meg ut

Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm forlater UAE-laget etter fire sesonger og skal begge sykle for belgiske Intermarché-Wanty fra neste sesong.

Alexander Kristoff har syklet for UAE
 • NTB
Publisert: Publisert:

Det får TV 2 opplyst onsdag. Kanalen skriver at Intermarché-Wanty er ventet å bekrefte de norske nysigneringene innen kort tid.

Kristoff har i første omgang kun skrevet under for tolv måneder.

– Det er trygghet for begge parter. Jeg har ikke prestert så bra i år, så det vil jo da være enkelt for dem å bytte meg ut om jeg presterer like svakt neste år. Og om laget ikke fungerer så bra som jeg håper, er det jo enkelt å finne seg et nytt lag med en så kort kontrakt, forklarer Kristoff til TV 2.

Laget vil bli Kristoffs fjerde på sykkelsportens øverste nivå etter at han forlot norske Maxbo-Bianchi (det senere Joker-laget) etter 2009-sesongen. Han syklet to sesonger for BMC-laget før han fikk seks sesonger i russiske Katusha. Siden 2018 har han syklet for UAE-laget.

Les også

Ny hverdag for sykkelstjernen: – Det er nesten roligere å være med på løp

På sett og vis blir det en retur til BMC-laget for Kristoff. Intermarché-Wanty-Gobert tok over CCCs verdenstour-lisens før årets sesong, en lisens det polske laget overtok fra BMC før 2019-sesongen.

Overgangene har blitt spekulert på lenge. Etter den 14. etappen i Tour de France gikk Wantys sportsdirektør Hilaire van der Schueren langt i å bekrefte at Kristoff var klar for laget.

Laget har fra før Odd Christian Eiking i stallen.

Bystrøm hoppet inn i proffens rekker etter å ha blitt U23-verdensmester i landeveisrittet i spanske Ponferrada i 2014. Han ble da lagkamerat med Kristoff i Katusha, og de to har siden syklet på samme lag.

Kristoff og Bystrøm sykler første etappe av Arctic Race of Norway torsdag.

Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff fortsetter på samme lag.

Les også

 1. Han er yngst av tre toppidrettsbrødre, men blir den første i OL: – Jeg var aldri god som ung

 2. Dette sier Markus Hoelgaard etter å ha blitt beste nordmann i OL-debuten

Publisert:
 1. Sven Erik Bystrøm
 2. Alexander Kristoff
 3. Sykkel

Mest lest akkurat nå

 1. Gjenåpningen ble feiret skikkelig i Stavanger lørdag. Ikke minst i Farge­gata

 2. Tusenvis feiret gjen­åpningen på Torget: – Velkommen tilbake, Stavanger

 3. De mener bildet er verdt millioner, og har kjempet i flere år for å få det slått fast. Til nå har de bare møtt mot­stand

 4. MC-fører tatt i 160 km/t i 60-sone

 5. De trives i høyden, både Signe og Regine. Men slik har det ikke alltid vært

 6. Norge er åpnet. Men fortsatt kan 1,5 millioner nord­menn drive smitten videre. Hva skal til for at til­tak blir gjen­inn­ført?