Ajer på vei til Premier League-klubb - Start vil tjene store penger

Engelske medier melder torsdag ettermiddag at Premier League-klubben Brentford nærmer seg en overgang for Celtic-spiller Kristoffer Ajer (23).

Kristoffer Ajer i aksjon for Norge i bortekampen mot Montenegro i vår.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: Prislappen for den norske landslagsspilleren skal være 13,5 millioner britiske pund, ifølge engelske Telegraph.

Det tilsvarer godt over 160 millioner norske kroner etter dagens valutakurs.

Ifølge nettstedet The Athletic, vil Brentford tilby en totalpakke på rundt 15 millioner pund, hvor 12 millioner betales med en gang.

Brentford er nyopprykket i Premier League, og summen skal være ny overgangsrekord for London-klubben, ifølge engelske Telegraph.

Ifølge det Fædrelandsvennen vet, har Start krav på 10 prosent av overskuddet av en eventuell avtale, og vil derfor sikre seg sårt tiltrengte midler dersom overgangen går i orden.

Dersom summene det skrives om i engelske aviser stemmer, vil Start sitte igjen med rundt 15 millioner kroner ved et eventuelt salg.

Kristoffer Ajer har ett år igjen av kontrakten sin med skotske Celtic.

Klubbdirektør i Start, Terje Marcussen, forteller at han først og fremst er glad på Kristoffer Ajers vegne. Samtidig er han fornøyd med at det nå ser ut til å dryppe mange millioner videre til Start om overgangen går i orden.

Marcussen: – Hyggelig for ham og oss

Klubbdirektør i Start, Terje Marcussen, legger ikke skjul på at et eventuelt Ajer-salg nå vil være gode nyheter for klubben.

– Det er først og fremst hyggelig for ham for jeg vil anta at han har lyst til å forsøke nye ting, sier Marcussen til Fædrelandsvennen.

– Selvfølgelig er det også hyggelig for oss i Start, sier Marcussen med henvisning til avtalen klubben har med Celtic om prosenter ved et eventuelt videresalg.

Når Marcussen blir konfrontert med overgangssummene som nevnes i engelske medier, sier han følgende:

– Da får vi ta frem litt rød saft når vi kommer hjem til Flekkerøya.

Kristoffer Ajer spilte flere sesonger i Start før han ble solgt til Celtic i Skottland i 2016. Nå kan de gule og sorte tjene gode penger på at 23-åringen fra Rælingen selges til Premier League-klubben Brentford.

Frustrert

Den tidligere i Start-spilleren fortalte under landslagspausen tidligere i sommer at han så for seg å forlate den skotske storklubben denne sommeren.

TV 2 skrev tidligere denne uken at Ajer var frustrert etter at Celtic ikke klarte å bli enige med flere klubber som hadde vist konkret interesse.

Nå kan det virke som en overgang til Premier League blir en realitet for 23-åringen.

– Jeg har trent knallhardt hver eneste dag og har kommet dit jeg har har kommet fordi jeg har trent mest av alle. Nå har jeg lyst til å se hvor langt jeg kan komme, og da tror jeg det er viktig å spille i en topp fem-liga, sa Ajer til TV 2 da landslaget var samlet i starten av juni.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk